Items in Basket: 0
Quintessence

Billy Pod

Quintessence

Label: Puzzlemusik

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD Digi / Cardboard €12.99
    In Stock
Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη του περιοδεία στην Αγγλία νωρίτερα το φθινόπωρο ο Billy Pod κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ. Το "Quintessence" ακολουθεί την κυκλοφορία του επιτυχημένου καλλιτεχνικά και εμπορικά "Drums To Heal Society" (2019, Puzzlemusik) που τον καθιέρωσε ως jazz leader και solo artist χαρίζοντας του μεταξύ άλλων και μια θέση στη λίστα του γαλλικού περιοδικού «Batterie» ως ένας από τους «10 κορυφαίους νέους και ανερχόμενους ντράμερ».
Η επιτυχία του ντεμπούτο άλμπουμ του διευκόλυνε την μετακόμιση του από την Αθήνα στο Λονδίνο, τη ζωντανότερη ίσως jazz σκηνή της Ευρώπης και διεθνή κόμβο για μερικούς από τους πιο προοδευτικούς jazz μουσικούς του κόσμου.
Σε αντίθεση με το παίξιμο του, το timing... δεν ήταν εξαιρετικό: έφτασε στο Λονδίνο ακριβώς πριν ο covid και τα lockdowns αρχίσουν να σαρώνουν τη χώρα πράγμα που μείωσε δραματικά, αν όχι εξαφάνισε τις πιθανότητες για νέες συνεργασίες και συναυλίες.
Ωστόσο, μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο Billy Pod βρέθηκε να συνεργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους jazz μουσικούς της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Jim Mullen, Rob Luft, Dave O' Higgins και Mornington Lockett. Οι τελευταίοι μήνες του 2022 τον βρίσκουν leader ενός νέου σχήματος και με ένα φρέσκο άλμπουμ.

Το «Quintessence» εκφράζει τον προβληματισμό σχετικά με το υπαρξιακό αδιέξοδο στη σύγχρονη κοινωνία και βρίσκει τον Billy Pod σε μεγάλη φόρμα, να τελειοποιεί τις δεξιότητές του ως ντράμερ, ως συνθέτης και ως παραγωγός και να ολοκληρώνει την πρώτη του βρετανική περιοδεία για την παρουσίαση του παίζοντας πρόσφατα τη μουσική του και στο φημισμένο Ronnie Scotts Jazz Club. Με μια σύγχρονη προσέγγιση στο groove να πάλλεται στον πυρήνα του δίσκου, το άνετο, χωρίς υπερβολές και επίδειξη τεχνικής, στυλ του Billy Pod δανείζεται στοιχεία όχι μόνο από την τζαζ αλλά και από άλλα είδη μουσικής. Οι λυρικές μελωδίες, η ευρηματική αρμονία και η στοχαστική διάθεση των 7 κομματιών του άλμπουμ συνθέτουν ένα πλούσιο μουσικό τοπίο μέσα στο οποίο τρεις από τους πιο περιζήτητους παίκτες του Λονδίνου βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος να παρουσιάσουν τον προσωπικό χαρακτήρα τους.
Με τον Tom Ollendorff στην κιθάρα, τον Mirko Scarcia στο κοντραμπάσο και τον Rupert Cox στα πλήκτρα, ο ήχος του συνόλου είναι συναρπαστικός.