Items in Basket: 0
As Vgei Kapoy Ayto

Angelos Kyriou

As Vgei Kapoy Ayto

Label: Rekem

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • 7" €10.99
    Out of Stock
Δώδεκα χρόνια από το 2008, χρονιά μηδέν στην καταγραφή του έργου του Άγγελου κυρίου, το 2020 είδε την αναμενόμενη από καιρό κυκλοφορία μιας εκτεταμένης αναδρομικής συλλογής του από το λέιμπελ Άγιος Άνθρωπος (ΚΛΙΜΑ). Η Ρέκεμ με τη σειρά της, παρουσιάζει τώρα την παρούσα έκδοση, μια επίκαιρη κατάθεση του πού βρίσκεται η μουσική του Άγγελου σήμερα. Ένα ζεστό λάιβ μπροστά σε φίλους, μία χορταστική 11λεπτη ηχογράφηση από τις τελευταίες μέρες του 2019, στάθηκε αφορμή για αυτό το ακατέργαστο δισκάκι.

Γράφει σχετικά ο Παναγιώτης Μελίδης:

«Ο Άγγελος κυρίου γίνεται εκθετικά καλύτερος με κάθε κυκλοφορία. Είναι σχεδόν σαν ένα διήγημα, για έναν καλλιτέχνη που γίνεται όλο και πιο ταλαντούχος σε κάθε βήμα, με κάθε έργο, μέχρι που τον καταβροχθίζει ο ήλιος ο ίδιος, με τον ίδιο τρόπο που ο Κιούμπρικ καταβρόχθισε τον Λεόν Βιτάλι.

Μόνο που εδώ ο Άγγελος είναι ταυτόχρονα ο δάσκαλος και ο εργάτης, συνδυάζει την αγάπη για την τέχνη του με το γεγονός ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζουμε που μπορούμε άνετα να αποκαλέσουμε ιδιοφυία. Δεν έχει πραγματικά σημασία όμως. Κατορθώνει να επεκτείνει οριζόντια το ταλέντο του μέσα σε ένα αβίαστο έργο, και ειδικά εδώ, όπου όλα συγκλίνουν σε έναν ενεστώτα ισοπεδωτικό, όπου το μόνο που απομένει είναι ένα τσούρμο να τον κοιτάει με τα σαγόνια πεσμένα, την ώρα που παίζει κιθάρα και τραγουδάει μπροστά από το λάπτοπ του».

Ηχογραφήθηκε στις 27/12/2019, στα Κηλύμεια, από τον Γιάννη Ιασωνίδη
Ξακρίστηκε από τους Άγγελο κυρίου και Κωστή Κηλύμη
Mastering: Θεμιστοκλής Παντελόπουλος
Φωτογραφία: Άγγελος κυρίου
Μακέτα εξωφύλλου: Θάλεια Ραυτοπούλου