Items in Basket: 0
Mia Mera ... Theoy Xara

Thanos Lost

Mia Mera ... Theoy Xara

Label: Tyflomyga

Genre: Rock / Pop

Availability

  • BOOK €6.99
    In Stock
Ο Θάνος λόst, είναι ο τραγουδιστής και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος των Lost Bodies, που δραστηριοποιούνται στην ανεξάρτητη αθηναϊκή μουσική σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του '80.

Έχει κυκλοφορήσει 9 CDs και ένα βιβλίο με διηγήματα, ποιήματα & στίχους με τίτλο “μια μέρα θεού χαρά” από τις εκδόσεις Τυφλόμυγα.. Είναι διαχειριστής του Lost Bodies Blog από το 2006. Συμμετέχει εδώ και χρόνια ενεργά στα κοινωνικά κινήματα με αιχμή το κίνημα των αγανακτισμένων στις μέρες μας.

Έχει σπουδάσει στο περίφημο γυμνάσιο Καλλιθέας, ενώ έχει διατελέσει και διαχειριστής στην πολυκατοικία του κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερα στολισμένο μπαλκόνι από τον δήμο Καλλιθέας (1989). Η καριέρα του απογειώθηκε όταν έπαιξε κομπάρσος σε γνωστή σαπουνόπερα στην τηλεόραση, ενώ έχει μυηθεί στα μυστικά της κίτρινης φυλής προσφέροντάς κοινωνικό έργο ως ταξιτζής.

Τα μουσικά του ακούσματα (των οποίων η επιρροή είναι εμφανής στα τραγούδια των Lost Bodies) είναι ένα συνονθύλευμα από hardcore και όπερες μέχρι free jazz, punk, experimental, avantgarde, αναρχικά τραγούδια του 19ου αιώνα, νανουρίσματα των πυγμαίων, Καίτη Γκρέυ κ.λ.π. Δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανώτερη και κατώτερη μουσική, παραδείγματος χάριν δεν θεωρεί ανώτερο το “Adagio” του Albinoni από το “Too drunk to fuck” των Dead Kennedys, και αντίστροφα. Θεωρεί ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, τα πράγματα έχουν αλλάξει, όμως εξακολουθεί να ακούει πολύ πολύ ωραία μουσική, να διαβάζει ωραία fanzine (!) -πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι- να συναντάει πολύ πολύ ωραίο κόσμο, και να γνωρίζει καλλιτέχνες που δεν μπαίνουν στη διαδικασία του ανταγωνισμού (ως μη αναρριχητικοί) αλλά δημιουργούν ένκαυλα, ελεύθερα και ανερυθρίαστα και αφοσιώνονται σε ότι αγαπάνε. Επομένως, υπάρχει ελπίδα!