Items in Basket: 0
Aygerinos

Louka Maria / Zaxaroudakis Yiorgos

Aygerinos

Label: Private Press

Genre: World Music

Availability

  • CD €9.99
    In Stock

Αυτή η εργασία που κρατάτε στα χέρια σας έχει γίνει με πολλή αγάπη, μεράκι και προ όλων, σεβασμό. Πολύς ο πλούτος της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και δυστυχώς δε χωρά σε έναν δίσκο. Κάνουμε όμως την αρχή…
Τραγούδια αγαπημένα, από πολλά μέρη της Ελλάδας, με γυρισμό πάντα, στην αγαπημένη Κρήτη.
Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν τον χειμώνα του 2016 στο στούντιο του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε. στο Ρέθυμνο Κρήτης, και τεχνικός ήχου ήταν ο Νίκος Κεφαλογιάννης. Τα κομμάτια στο δίσκο είναι διασκευές παραδοσιακών μελωδιών, ενώ τα οργανικά μέρη στα tracks 4, 6 και 10 είναι πρωτότυπες συνθέσεις.
Πολλοί οι άνθρωποι που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η δουλειά και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μανώλη Βεληβασάκη και το Σύλλογο «Πολιτισμική Κρήτη» για τη βοήθεια και τη χορηγία τους σε αυτό το δίσκο.
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Τσαγκαράκη που έπαιξε λαούτο στο Το να πονείς και να το λες και μαντολίνο στο Θα ταξιδέψω με το νου. Ένα ευχαριστώ επίσης στο Στέλιο Συκάκη για την πολύτιμη βοήθεια του, για την έμπνευση και τα υπέροχα παιξίματα που έκανε με το λαούτο, το μπουλγαρί και το μπουζούκι.


 


Καλή ακρόαση!