Items in Basket: 0
Resting In The Shade Of The Family Tree

Transistor

Resting In The Shade Of The Family Tree

Label: All Alone Music

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD €9.99
    In Stock

 


Οι Transistor δημιουργήθηκαν το 2004 και από τότε δημιουργούν ποπ-ροκ μουσική με αγγλικό στίχο. Ξεχώρισαν από την πρώτη τους κιόλας δισκογραφική εμφάνιση στη συλλογή "Blessed & Cursed" (2004) του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου, με το Last Chance remix στο κομμάτι "Living".


 


Η πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά των Transistor, Things You Miss When You Blink, κυκλοφόρησε το 2008, σε παραγωγή Δημήτρη Παπασπυρόπουλου, από την Shift Records (ετικέτα της Archangel). Ο δίσκος περιέχει 12 τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και μία συνεργασία με τον Craig Walker (πρώην τραγουδιστή των Archive) στο τραγούδι "Lover (Name Ιt What You Will)", τα οποία κερδίζουν τις εντυπώσεις μαζί με το “Epsilon” και το “Living”. Παράλληλα, δύο από τα μέλη της μπάντας, η Μαρία Κουρμούλη (φωνή) και η Νίκη Καραγεώργου (πλήκτρα) συνθέτουν μουσική για τη θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, “Στο Βυθό”, σε σκηνοθεσία Ρoύλας Πατεράκη. Η μουσική της παράστασης εκτελείται και ηχογραφείται από τους Transistor.


 


Την αμέσως επόμενη χρονιά, οι Transistor θα συστηθούν σε ένα ευρύτερο κοινό με την κυκλοφορία του “Divine” που ηχογραφήθηκε κατά παραγγελία για τη διαφημιστική καμπάνια της Lacta, “Love In Action”. Το “Divine” κυκλοφόρησε στην επανέκδοση του ντεμπούτο άλμπουμ του γκρουπ τον Δεκέμβριο του 2009.


 


Το νέο άλμπουμ των Transistor με τίτλο Resting In The Shade Of The Family Tree κυκλοφορεί, ως ανεξάρτητη παραγωγή, τον Φεβρουάριο του 2012. Ο δίσκος περιέχει 11 τραγούδια, σε παραγωγή των Transistor, μεταξύ των οποίων και μία σύνθεση που γράφτηκε αποκλειστικά για το video-project Draft-H της ομάδας Explosive Mechanism. Από την εναρκτήρια μπαλάντα, μέχρι τις κιθαριστικές post-rock εξάρσεις και τις metal-ικές υποψίες, το Resting In The Shade Of The Family Tree είναι ένας δίσκος γεμάτος υπόκωφες συναισθηματικές εκρήξεις, που περιμένουν από τον ακροατή να τις ανακαλύψει –ιδιαίτερα τις στιγμές εκείνες που η φωνή της Μαρίας Κουρμούλη ακούγεται σα να τον καλεί από έναν άλλο χωροχρόνο.


 


Οι Transistor έχουν εμφανιστεί live σχεδόν σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και έχουν βρεθεί στα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ (όπως Rockwave 2010 και Ejekt 2008) μαζί με δημοφιλείς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Black Eyed Peas, Faithless, James, Stereo MC’S και Unkle. Την άνοιξη του 2012 ξεκινούν Πανελλαδική περιοδεία για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ.