Items in Basket: 0
Hearts Of Gold

Kid Flicks

Hearts Of Gold

Label: Inner Ear

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • LP + CD €17.49
    In Stock

 


Τον γνωρίσαμε σχετικά πρόσφατα (από τα live του και το διαδίκτυο) με το όνομα Flight36-Β. Παρόλο που λίγο μετά την επιβίβαση εγκατέλειψε το όνομα και υιοθέτησε το Kid Flicks, που τον εκφράζει καλύτερα, η πτήση του “Hearts Of Gold”, μετά από μικρή καθυστέρηση, είναι έτοιμη να απογειωθεί.


Το “Hearts Of Gold” γράφτηκε από το 2008 έως το 2010 μέσα από πειραματισμούς, πρόβες, εγγραφές, δοκιμές, αλλαγές και είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από τον δημιουργό του: μουσική, στίχοι, μουσικά όργανα, τραγούδι, ηχογραφήσεις, μίξεις, artwork. Κι όμως είναι ηχητικά και εικαστικά τόσο πολύχρωμο και τόσο διαφορετικό από κομμάτι σε κομμάτι που θα νόμιζε κανείς ότι έχει επιστρατευθεί μια ολόκληρη ομάδα για την παραγωγή του. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γι’ αυτό… Οι ηχογραφήσεις έχουν γίνει από τον Kid Flicks μέσω MacBook στα πιο απίθανα μέρη: π.χ. μέσα στο αυτοκίνητο σε ένα χωράφι έξω από την Πρέβεζα, βράδυ σε μια παραλία, σε καράβι εν πλω, σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι του στη Λευκάδα. Οι μίξεις επίσης: σε σπίτια φίλων, σε καφετερίες, σε φοιτητικές εστίες στο Μόναχο. Τα ερεθίσματα και οι επιρροές του Kid Flicks από ταξίδια, βιβλία, ζωγραφική, ταινίες και μουσική, δεν τελειώνουν ποτέ. Παράλληλα η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική και η επιρροή του Twombly στον τρόπο που κρατάει σημειώσεις έχουν σαν αποτέλεσμα έναν πρωτότυπο τρόπο δημιουργικής έκφρασης: οι δομές των κομματιών του και οι στίχοι του συνήθως βρίσκονται ανάμεσα σε σημειώσεις, πρόχειρα σκίτσα και μουτζούρες, που στα μάτια ενός τρίτου δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα.


Το “Hearts Of Gold” είναι ένας δίσκος που οπωσδήποτε πρέπει να ακούγεται όσο πιο δυνατά γίνεται, ιδανικά ίσως με ακουστικά και ίσως σε κάποιο νησί. Κυκλοφορεί από την Inner Ear, σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd.