Items in Basket: 0

Lotus Information

English | Ελληνικά

Προφίλ

Το δισκοπωλείο Λωτός ξεκίνησε τη διαδρομή του το Δεκέμβριο του 1990 και από τότε παραμένει ένα σταθερό σημείο αναφοράς των μουσικόφιλων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα ειδικευμένο και πολυσυλλεκτικό, προσπαθεί να καλύψει, όσο το δυνατόν καλύτερα και με διάθεση στήριξης, διάφορες εκδοχές της μουσικής παραγωγής.

Mε εισαγωγές βινυλίων και CD από διάφορα σημεία του πλανήτη, αποπειράται να δώσει μια όσο το δυνατόν πιο 'ολοκληρωμένη' εικόνα των ενδιαφέροντων κομματιών της δισκογραφίας. Μέσα από τον κατακερματισμό, αλλά και τον κορεσμό που έχει οδηγήσει η έκρηξη των παραγωγών και των πληροφοριών, προσπαθούμε να επιλέξουμε, να διακινήσουμε και να προτείνουμε τα καλύτερα του κάθε χώρου.

Καθώς πιστεύουμε ότι η μουσική είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνέχεια εξελίσεται, προσπαθούμε να καλύψουμε τόσο τις σταθερές συντεταγμένες του, όσο και τις νέες τάσεις του.

Αφιερώνουμε, επίσης, ένα τμήμα του site σε ελληνικές ανεξάρτητες εταιρίες, προσπαθώντας να στηρίξουμε κομμάτια της ενεργούς τοπικής σκηνής. Δημιουργούμε ένα είδος κοινού «τόπoυ», που ίσως να βοηθάει στο ξεπερασμα κάποιων προβλημάτων διάθεσης και προβολής των τίτλων των συγκεκριμένων εταιριών.

Πέρα όμως από την ψηφιακή εκδοχή του, ο Λωτός πρώτιστα παραμένει ένα 'φυσικό' δισκοπωλείο, στο οποίο θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε, εάν τυχόν περάσετε από τη Θεσσαλονίκη. Η διεύθυνση μας είναι Σκρα 7 (στο κέντρο της πόλης, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας).

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο
10.00 – 15.00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή
10.00 – 14.30, 17.30 – 20.30

Διαθεσιμότητα των Τίτλων

Η βάση δεδομένων ανανεώνεται καθημερινά, τόσο για τους τίτλους που εισέρχονται, όσο και για τους τίτλους που εξαντλούνται.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα να παραγγείλετε τίτλους, που μπορεί μεν προσωρινά να μη βρίσκονται σε στοκ, αλλά μπορούν να βρεθούν και να σταλθούν σε άμεσο ή εύλογο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, έχουμε ορίσει δύο τέτοιες κατηγορίες:

Τίτλοι που μπορούν να σταλθούν το αργότερο μέσα σε 4 εργάσιμες μέρες και

Τίτλοι που μπορούν να σταλθούν το αργότερο μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες.

Στην περίπτωση που στην παραγγελία σας συμπεριλαμβάνονται τίτλοι απο τις παραπάνω δύο κατηγορίες, η αποστολή του σχετικού δέματος γίνεται αφού συγκεντρωθούν όλοι οι τίτλοι.

Αναζήτηση Δίσκων

Εαν αναζητάτε τίτλους που δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων του Λωτού, μπορείτε να μας ειδοποιήσετε μέσω email και θα σας απαντήσουμε εντός 48 ωρών για τη δυνατότητα ανεύρεσης τους. Το ίδιο ισχύει για δίσκους πιθανόν κατηργημένους, που θα μπορούσαν να περάσουν κάποια στιγμή ως μεταχειρισμένοι. Μπορούμε να κρατήσουμε τη λίστα σας και να σας ειδοποιήσουμε σχετικά με την τυχόν εύρεση των τίτλων προς αναζήτηση.

Επιστροφές Δίσκων

Επιστροφές δίσκων δεχόμαστε μόνο στην περίπτωση που το CD ή το βινύλιο που παραγγείλατε είναι ελαττωματικό. Θα πρέπει να μας στείλετε αρχικά ένα email, περιγράφοντάς το πρόβλημα και μετά να μας αποστείλετε το συγκεκριμένο αντίτυπο, το οποίο και θα αντικαταστήσουμε με ένα άλλο αντίτυπο του ίδιου τίτλου.

Τρόποι Πληρωμής

Μπορείτε να προμηθευτείτε τους τίτλους που σας ενδιαφέρουν, πληρώνοντας είτε μέσω πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω PayPal, είτε, στην περίπτωση που ζείτε εντός Ελλάδας, μέσω αντικαταβολής (πληρωμή κατά την παραλαβή του δέματος από το κούριερ ή το ταχυδρομείο).

Ειδικά, όσον αφορά τις συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας, συνεργαζόμαστε με την Eurobank, η οποία και εκτελεί τη συναλλαγή εκ μέρους μας, χωρίς να μας γίνονται γνωστά ή να αποθηκεύονται με κάποιο τρόπο από την πλευρά μας, τα στοιχεία της κάρτας σας. Προς το παρόν μπορούν να γίνονται συναλλαγές με όλες τις Visa και MasterCard, καθώς και τη Euroline (πιστωτική κάρτα της Eurobank).

Διανεμόμενες Δισκογραφικές

Καθώς, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, υπάρχει μια σχετική άνθηση της μουσικής παραγωγής και των 'ανεξάρτητων' labels, αποφασίσαμε να καλύψουμε με ένα ιδιαίτερο τμήμα του site, αυτή την κίνηση.

Τα labels που θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα δεν είναι οι μόνες αξιόλογες περιπτώσεις που μπορεί κανείς να συναντήσει. Όσοι θα ήθελαν να έχουν μια πιο πλήρη εικόνα για την ελληνική σκηνή ή τις ελληνικές
εταιρίες, μπορούν να κάνουν ένα γενικότερο ψάξιμο μέσα από το 'search' του site (κατηγορία 'local').

Σε αυτό το ξεχωριστό τμήμα, θα βρείτε εταιρίες, «ανεξάρτητες», «μικρές» (αλλά και μεμονωμένες ιδιωτικές παραγωγές), που έχουν έντονα προβλήματα στη διανομή, διάθεση και προβολή των τίτλων τους και που παρόλα αυτά είναι υπεύθυνες για μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων. Ελπίζουμε, λοιπόν, αυτό το τμήμα του site να λειτουργήσει σαν ένα είδος κοινού «τόπου» και βασικά να εξυπηρετήσει όλους εσάς, είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό, που δυσκολευόσασταν να βρείτε τους συγκεκριμένους τίτλους.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους.

Μέσω ταχυδρομείου, στη διεύθυνση:
Δισκοπωλείο Λωτός
Σκρα 7
546 22
Θεσσαλονίκη
Ελλάς

Μπορείτε επίσης να μας τηλεφωνήσετε/αποστείλετε τηλεομοιοτυπικό (fax) στο τηλέφωνο:
+30 2310 260776

Email:
Γενικές Πληροφορίες
lotus@lotus.gr

Τεχνική Υποστήριξη/Προτάσεις/Αναφορά Λαθών
webmaster@lotus.gr

Ε / Ε α

.