Items in Basket: 0
Olympians

Olympians

Olympians

Label: Cobalt

Genre: 60s / 70s Rock / Pop / Progressive / Kraut

Availability

  • LP 180gr. €26.99
    In Stock
Οι Olympians δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1965 στη Θεσσαλονίκη από τους :
Αλκης Κακαλιάγκος, Πασχάλης Αρβανιτίδης (τραγούδι – μπάσο), Βαγγέλης Κουτσοτόλης (σαξόφωνο), Κούλης Καλογιαννίδης (κιθάρα), Δημήτρης Λαζαρίδης (τύμπανα).
Εκεί τους ηχογραφεί ο Γιώργος Κοντόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργούσε τότε στην Περαία, και μεταδίδει την ηχογράφηση από την εκπομπή του. Στον διαγωνισμό των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων οι Θεσσαλονικείς Olympians λαμβάνουν το 78% το ψήφων της αθηναϊκής νεολαίας!
Τα ελληνικά pop συγκροτήματα έβαζαν στα κομμάτια τους αγγλικό στίχο, oι Olympians έπαιξαν στο ίδιο ποπ – ροκ ύφος, αλλά με στίχο που τον καταλάβαιναν όλοι. Η ελληνική ποπ σκηνή αναζητούσε αυτόν ακριβώς τον ήχο! Hammond, ηλεκτρικές κιθάρες, ντραμς, μπάσο, σαξόφωνο και μια νεανική φωνή που τραγουδούσε στα ελληνικά και ακριβώς έτσι
μπήκαν σε όλα τα ελληνικά σπίτια!

Οι Οlympians είναι το μοναδικό ελληνικό μουσικό γκρουπ που τιμήθηκε με χρυσό και πλατινένιο δίσκο για τις 50.000 και 100.000 πωλήσεις LP δίσκου τους. Σε χρόνο ρεκόρ έγινε Νο 1 στο ελληνικό τοπ 100!
Το 1970 κυκλοφορούν το ομώνυμο album με την σημαντικότερη επιτυχία οπού όλοι γνωρίζουμε «Το κορίτσι του Μάη» . Για πρώτη φορά λοιπόν κυκλοφορεί σε βινύλιο μετά το 1970 και 54 χρόνια μετά , σε μια limited έκδοση 180gr .