Items in Basket: 0
Long Live

Long Live

Long Live

Label: B-otherside / Mr Vinylios

Genre: Stoner / Post Metal / Industrial Rock

Availability

  • LP €25.99
    Dispatched within 5-10 working days
Οι Long Live ξεκίνησαν το 1997 στην Θεσσαλονίκη πάνω σε μια ιδέα του Γιώργου Συμεωνίδη του θρυλικού Θεσσαλονικιώτικου metal group Sarissa και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, έχοντας δώσει πάνω από 3000 lives με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως οι B.Παπακωνσταντινου, Φ.Πλιατσικαs, Τ. Πανουσηs, Nazareth,Glenn Hughes
Joe Lynn Turner, Dr Feelgood, Eric Sardinas κ.α. Η αρχική σύνθεση των Long Live περιελάμβανε τους Γιώργο Συμεωνίδη φωνή, Λάκη Ραγκαζά κιθάρες, Στέλιο Τζιουμέρκα μπάσο, Βαγγέλη Νοτόπουλο μπάσο και Αλέξανδρο Δημαρέλλη ντραμς, οι οποίοι ακούγονται στις ηχογραφήσεις της 1ης πλευράς ενώ μετέπειτα το σχήμα απαρτιζόταν από τους Γιώργο Συμεωνίδη φωνή, Λάκη Ραγκαζά κιθάρες, Στέλιο Τζιουμέρκα μπάσο και Γιώργο Μοτεσνίτσα ντραμς, οι οποίοι ακούγονται στην 2η πλευρά του βινυλίου.
Οι Long Live παίζουν από το 1997 ατόφιο hard / heavy rock, το οποίο ηχογράφησαν σε 2 cd-ep τo 2000 και το 2008. Η B-otherSide records από κοινού με την Vinylmania Records παρουσιάζει το σύνολο των ηχογραφήσεων των Long Live σε μια έκδοση 200 αριθμημένων βινυλίων, οι οποίες περιέχουν τετρασέλιδο ένθετο με φωτογραφίες του γκρουπ από το αρχείο του Γιώργου Συμεωνίδη και στίχους των τραγουδιών. Το master ανέλαβε ο εμπειρότατος Γιάννης Κύρης ενώ το εξώφυλλο δημιουργήθηκε πάνω σε μια ιδέα του Γιώργου Συμεωνίδη.