Items in Basket: 0
Love Divine

Green Was Greener

Love Divine

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP €25.99
    In Stock
Οι Green Was Greener είναι πλέον το solo project του Θωμά Στρατάκη, που επιστρέφει, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου “Introspective”, με το νέο του album “Love Divine”.
Το στιχουργικό περιεχόμενο του “Love Divine” είναι επηρεασμένο από την "Θεία Κωμωδία" του Δάντη, την απώλεια, τη ματαιότητα και τον θάνατο. Αν και η δημιουργική διαδικασία δεν ξεκίνησε με αυτό το concept, συγκεκριμένες συνθήκες και προσωπικά βιώματα είχαν σαν αποτέλεσμα ένα πολύ προσωπικό album. Mουσικά τα δώδεκα κομμάτια εξερευνούν τη νέο-ψυχεδέλεια στο πλαίσιο της ποπ μουσικής, χωρίς να έχουν συγκεκριμένες μουσικές επιρροές.
Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο σπίτι του Θωμά Στρατάκη, εκτός από τα τύμπανα στα τραγούδια "Someday" και "Mirage" και τις φωνές, που ηχογραφήθηκαν στο Mad Hat Studio, και ο ίδιος έχει παίξει όλα τα όργανα με εξαίρεση κάποιες ακουστικές κιθάρες στα τραγούδια "Someday", "No Shape" και "Mirage", που παίχτηκαν από το Νίκο Βογιατζάκη. Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν κυρίως συνθεσάϊζερ και να μειωθούν οι κιθάρες, σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ, φαίνεται να έχει δημιουργήσει έναν αρκετά διαφορετικό ήχο. Η παραγωγή έγινε από το Θωμά Στρατάκη με τη βοήθεια του Νίκου Βογιατζάκη, με στόχο να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συναισθηματική φόρτιση του δίσκου, αλλά παράλληλα να δημιουργείται στον ακροατή μια χορευτική διάθεση.