Items in Basket: 0
Cpt Blind

Magic De Spell

Cpt Blind

Label: Geheimnis

Genre: 80s Wave / Rock / Pop / Punk

Availability

  • LP €22.99
    In Stock
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Magic De Spell από την δημιουργία τους το 1980 ήταν η συνεχής μουσική αναζήτηση.

Σχετικά σύντομα μετά την κυκλοφορία του Kiss The Mirror, το συγκρότημα έμεινε τριμελές (Γιώργος Σκαρλάτος, Ηλίας Ασλάνογλου, Θοδωρής Βλαχάκης). Κατόπιν, το συγκρότημα εγκατέλειψε το post punk/dark/new wave ιδίωμα προς χάριν ενός πιο ηλεκτρονικά προσανατολισμένου ήχου. Τον Φεβρουάριο του 1985 έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σαν τρίο στο Κύτταρο. Στο σχήμα προστέθηκαν και δυο κορίτσια στα φωνητικά (Johnnee και Bessie).

Προχώρησαν το project με γρήγορους ρυθμούς, και παρ' όλο που φαινόταν στο συγκρότημα πολύ φυσικό, δεν σημαίνει ότι ήταν και τόσο απλό να το δεχτούν οι φίλοι και οι συνεργάτες τους.

Ζήτησαν οι ίδιοι να αποδεσμευτούν από την τότε δισκογραφική εταιρεία τους και αμέσως υπέγραψαν στην Enigma, η οποία κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Cpt Blind" τον Δεκέμβριο του 1985.

Προσπάθησαν όχι μόνο να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό μινιμαλιστικό αποτέλεσμα, αλλά και να παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες μίξεις ήχων, ακόμα και φυσικών οργάνων. Όσον αφορά στις ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν - σημαντικό αυτό - με την συνεργασία αρκετών φίλων τους μουσικών.

Στην προσπάθειά τους αυτή για ένα άρτιο και πρωτότυπο ηχητικό αποτέλεσμα, υπήρξε μια καλή συνεργασία με την Enigma.

Με τη σύνθεση αυτή και με την παρουσίαση του υλικού αυτού του δίσκου, το συγκρότημα έπαιξε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο. Στην συνέχεια, έχοντας εντάξει στο νέο τους ήχο και αρκετά παλαιότερα τραγούδια, συνέχισαν με μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, ειδικά στην Αθήνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αργότερα, όλοι τους ασχολήθηκαν με τη δημιουργία διαφορετικών προσωπικών projects, για να ξαναβρεθούν να παίξουν ζωντανά ως Magic De Spell το 1991, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του διπλού βινυλίου "A Story - The Best And The Rest", που περιείχε αρκετά τραγούδια από το "Cpt Blind".

Η Geheimnis Music Productions βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την επανέκδοση του "Cpt Blind", σε 250 αριθμημένες στο χέρι κόπιες, σε μπλέ διάφανο βινύλιο. Το LP είναι ακριβής replica του πρωτότυπου δίσκου που κυκλοφόρησε το 1985 και περιλεμβάνει τυπωμένο εσώφυλλο με τους στίχους και τα credits. Περιέχει 2 bonus κομμάτια, το "Thriller (Magica De Spell Soundtrack)" και το demo version του "Motorcycle Boy"