Items in Basket: 0
Ta Poihmata Enos Geloioy

Koyiannis Dimitris

Ta Poihmata Enos Geloioy

Label: Ogdoo Music

Genre: World Music

Availability

  • LP €17.99
    In Stock
Ο αξιόλογος συνθέτης Δημήτρης Κογιάννης έχει εντρυφήσει συνθετικά στο έργο των σημαντικών ποιητών του μεσοπολέμου καθώς «Τα ποιήματα ενός γελοίου» αποτελούν την τρίτη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά στην οποία μελοποιεί ποιήματά τους.
Το LP κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα από το Ogdoo Music Group.

«Τα ποιήματα ενός γελοίου» είναι ένας φόρος τιμής και μνήμης στον εν πολλοίς ξεχασμένο ποιητή Ρώμο Φιλύρα ο οποίος ανήκει στον κύκλο των λεγόμενων νεορομαντικών - μετασυμβολιστών Ελλήνων ποιητών του Μεσοπολέμου, ανάμεσα στους Λαπαθιώτη, Ουράνη, Καρυωτάκη, Άγρα και Κλέωνα Παράσχο.

Tα μελοποιημένα ποιήματα του δίσκου ερμηνεύουν η Μαρία Αλαμανή - Ναθαναηλίδου και η Αγγελική Γαστεράτου. Στο πιάνο οι εξαιρετικές Φωτεινή Τσακνάκη και Γιάννα Τσιρικά.

Ο συνθέτης προσεγγίζει με σεβασμό και έμπνευση τον ιδιαίτερο, υπαινικτικό κόσμο του Ρώμου Φιλύρα και αναδεικνύει την πηγαία τρυφερότητα που τον διαπνέει, ανοίγοντας με τη μουσική του μία μυστική πύλη που μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο της συγγραφής των ποιημάτων. Μία εποχή που όλα παρασύρονται σε μία δίνη ρομαντισμού και ιδανικοί έρωτες είναι αυτοί που παραμένουν ανεκπλήρωτοι.

Η Μαρία Αλαμανή-Ναθαναηλίδου και η Αγγελική Γαστεράτου ερμηνεύουν με ευαισθησία και εκφραστικότητα, συμβάλλοντας με τις εξαιρετικές φωνές τους στην ονειρική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ακρόαση.