Items in Basket: 0
Crux

Mechanimal

Crux

Label: Inner Ear

Genre: Electronica / Ambient / Experimental

Availability

  • LP 180GR +MP3 COUPON €19.99
    In Stock
Οδηγός επιβίωσης στην εποχή της κανονικότητας ακούγοντας ηλεκτρονική μουσική.

To “Crux” είναι μια εκ βαθέων έρευνα του παρελθόντος, του παρόντος και του (πιθανού) μέλλοντος της καθημερινότητας με στόχο την προσωπική αφύπνιση. Εστιάζει στην ιδέα μιας συγχώνευσης φαινομενικά ασυμβίβαστων μουσικών κόσμων και θεωριών με σεβασμό προς τους μηχανισμούς όλων αυτών. Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το απόλυτο crossover άλμπουμ των Mechanimal, ή πολύ απλά εκείνο όπου οι ιδέες και οι εμμονές των μελών του συναντιούνται στην καρδιά του μηχανικού ζώου.

Το “Crux” είναι το μανιφέστο των Mechanimal. Αποτελείται από ηλεκτρονική μουσική, λέξεις, κομματιασμένες εικόνες και βίντεο, αποδομημένα συνθήματα, ιδέες και δράσεις. Ένα πολυδιάστατο κολάζ που εμπνέεται από την ωμή πραγματικότητα, ή αλλιώς τη βίαιη κανονικότητα που «επιβάλλεται» (από τη νέα μουσική βιομηχανία μέχρι την οικιακή διασκέδαση και από τις «ψευδείς ειδήσεις» μέχρι την κλιματική αλλαγή), και ταυτόχρονα ασκεί κριτική προς αυτήν.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλα είναι πολιτική και πως για ό,τι συμβαίνει είμαστε όλοι ένοχοι, οι Mechanimal χρησιμοποιούν, χωρίς περιορισμούς, μια κομματιασμένη ηχητική παλέτα για να περιγράψουν δέκα ιστορίες αποδόμησης της πραγματικότητας. Από το πένθιμο trap του “Ghetto Level” και τις ωμές industrial αντηχήσεις των “Easy Dead” και “Scavengers” και από το παγανιστικό techno των “Razor Tube” και “Vanquish” μέχρι το πυρετικό post-punk του “Red Mirror”, οι Mechanimal θέλουν όχι μόνο να ξεφύγουν από τους έμφυτους περιορισμούς κάθε είδους αλλά και να γκρεμίσουν τα εμπόδια που δεν αφήνουν όλα τα είδη να γίνουν ένα.

Oι ηχογραφήσεις του “Crux” ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, στο στούντιο της μπάντας. Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι καλεσμένοι μουσικοί: Τζίμυ Πολιούδης (κιθάρες στα “Sharon” και “Easy Dead”, Henrik Meierkord (τσέλο στα “Scavengers” και “La Poverina Delle Ossa”, Βασιλική Μαζαράκη (βιολί στα “Scavengers” και “La Poverina Delle Ossa”) και Γιώργος Θεοφανίδης (κιθάρες στο “Red Mirror”).

Mechanimal
Freddie Faulkenberry: Φωνητικά
Γιάννης Παπαϊωάννου: Μουσική & παραγωγή
Αγγελική Βρεττού: Κολάζ εξωφύλλου & βίντεο
Αντώνης Χαραλαμπίδης: Τύμπανα στη σκηνή