Items in Basket: 0
4 1/2

Livieratos Antonis

4 1/2

Label: Puzzlemusik

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • CD Digi / Cardboard €12.99
    In Stock
Το άλμπουμ του Αντώνη Λιβιεράτου 4 ½ κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακή μορφή (streaming&download) την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018.
Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ του Λιβιεράτουμε ελληνικούς στίχους εδώ και …18 χρόνια. Το προηγούμενο αντίστοιχο ήταν το διπλό cdΤο Πλαστικό Κουτί που είχε κυκλοφορήσει από την Hitch-Hyke το έτος 2000.
Την χρονιά δηλαδή που ο Χ. πήγε στην πρώτη Δημοτικού. Την ίδια χρονιά που γεννήθηκε η Φ. ˙ ας μην μιλήσουμε καλύτερα καν για Ψ…
Δεν θα ήταν δίκαιο όμως να μιλήσει κανείς για «την μεγάλη επιστροφή του καλλιτέχνη» καθώς ακόμη και οι Φ., Χ. και Ψ. έχουν πιθανότατα συναντήσει στο διαδίκτυο ή ίσως και σε κάποιο live, τον βετεράνο της ελληνικής μουσικής σκηνής Αντώνη Λιβιεράτο (είτε με το εμβληματικό καπέλο του που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν του, είτε χωρίς αυτό) και είναι μάλλον εξοικειωμένοι με την φιγούρα του και το όνομα του, αν όχι και με κάποιες από τις μουσικές του και τα τραγούδια του από τη δισκογραφία, το θέατρο, τον κινηματογράφο.
Ο Αντώνης Λιβιεράτος δεν έφυγε ποτέ και άρα δεν χρειάζεται να … επιστρέψει.
Όσο για τον χαρακτηρισμό «βετεράνος», δεν περιέχει ίχνος υπερβολής:

- 3 προσωπικά άλμπουμ και ένα epαπό το 1999 ως το 2004.
- 5 άλμπουμ ως μέλος του Κεφάλαιο 24 / Chapter 24 από το 1988 (!) ως το 2013 (το RedGiantMeetsWhiteDwarfτου 2011 μάλιστα σε συνεργασία με τον Philippe Petit)
- 2 άλμπουμ ως Dr. Atomik το 2007 και το 2011 με το σχήμα να παραμένει ενεργό συναυλιακά ως τις μέρες μας.

Επιπλέον ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι μέλος των Sigmatropic, υπήρξε μέλος των βραχύβιων HeadlessElvis, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος των IllegalOperation και συμμετείχε στις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους (2001-2003) πριν φιλικά χωρίσουν οι δρόμοι τους και ακολουθήσει ο καθένας τη δική του πορεία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ως μουσικός, παραγωγός ή συμπαραγωγός, μετρά δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους άλλων μουσικών καθώς και αντίστοιχο αριθμό συμμετοχών σε συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει από το 1984 μέχρι σήμερα σε διάφορες μορφές.
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η πλούσια πορεία του ως συνθέτη στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου (σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και σε ντοκιμαντέρ) από το 1986 ως τις μέρες μας.

Με το 4 ½ ο Αντώνης Λιβιεράτος, εγκαινιάζει την συνεργασία του με την Puzzlemusik παραδίδοντας ένα άλμπουμ που περίμεναν για χρόνια όσοι πιστά τον παρακολουθούν ενώ ταυτόχρονα ξανασυστήνεται σε ένα νέο κοινό που είτε εκ των πραγμάτων δεν είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει, είτε έχασε στην πορεία το νήμα που συνδέει τα άλμπουμ του με ελληνικό στίχο με τα πολυποίκιλα project μέσω των οποίων δημιουργικά εκφράζεται τα τελευταία πολλά χρόνια.
Τα 11τραγούδια και τα 2 οργανικά θέματα του 4 ½ συνθέτουν ένα άλμπουμ ουσιαστικό και ευθύβολο, ένα άλμπουμ συνόλου προορισμένο να συζητηθεί και να αγαπηθεί.