Items in Basket: 0
Flitcraft

Flitcraft

Flitcraft

Label: Minos

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP €18.99
    Dispatched within 5-10 working days

Other Formats

Οι Flitcraft είναι μία νέα μπάντα που περιστρέφεται γύρω από το ντουέτο της Jessica Kilroy και του Μανώλη Φάμελλου. Όλα ξεκίνησαν το 2002 όταν ο Μανώλης έκανε παραγωγή στο “The Ugly American” του Mark Eitzel. Τότε ήταν που ο Mark γνώρισε κάποια τραγούδια από το ρεπερτόριο του Μανώλη. Μετά από μερικά χρόνια και αρκετά συχνά ταξίδια στο SanFrancisco, γεννήθηκε η ιδέα της αναθεωρημένης εκδοχής αυτών των τραγουδιών για την Αμερικανική αγορά.
Από τότε, ο Μανώλης δούλεψε πάνω σε αυτά τα κομμάτια με τον Mark Eitzel (American Music Club) και την Tanya Donelly (ThrowingMuses, Belly, Breeders), πριν συναντηθεί με την μεγαλωμένη στην Montana, Jessica Kilroy. Τα τραγούδια βρήκαν το ‘ταίρι’ τους στην φωνή της Jessica, μίας χαρισματικής Αμερικάνας τραγουδίστριας/συνθέτριας.
Αυτό είναι ένα concept 11-track άλμπουμ για την αγάπη, την απώλεια και την επιστροφή/επανόρθωση, την επιδίωξη μετά τον κυνικό κύκλο της ζωής. Αποτελείται από επτά αναθεωρημένα τραγούδια του Μανώλη, δύο νέα τραγούδια και ένα μελοποιημένο ποίημα/νανούρισμα του William Blake.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε διάφορα στούντιο, δωμάτια, καμπίνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέχρι την Αθήνα, και παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες και συνθέσεις των καιρών μας.