Items in Basket: 0
Birthdays

Felizol

Birthdays

Label: Puzzlemusik

Genre: Electronica / Ambient / Experimental

Availability

  • CD Digi / Cardboard €8.99 Nice Price
    In Stock
Το άλμπουμ μοιράζεται ανάμεσα σε instrumental tracks και τραγούδια με στίχους στα αγγλικά. Ο Felizol ηχογραφεί χρησιμοποιώντας σύγχρονα λογισμικά, αναλογικά και ψηφιακά ηλεκτρονικά όργανα καθώς και ακουστικά όργανα. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ ιδιαίτερη electronica – φρέσκια και πρωτότυπη – που φέρει την προσωπική σφραγίδα του καλλιτέχνη.



Στο «Birthdays» συμμετέχουν τραγουδώντας τα τραγούδια του άλμπουμ οι: The Boy («Helen On the Dock of the Bay», «The Birthday Song»), Madame Bouche («Lullaby»), Dr Hector («Lemonpie», «No Time Left For Us Honey», και Sportex («Sikk» - Kiss δηλαδή). Στο «The Birthday Song» συμμετέχει επίσης (με φωνητικό αυτοσχεδιασμό) η Σαβίνα Γιαννάτου ενώ ο ίδιος ο Felizol έχει κρατήσει για τον εαυτό του το «Earl To Grey».



Αν και το «Birthdays» είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του, ο Γιάννης Βεσλεμές δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στα μουσικά πράγματα. Ως Streamcut έχει κυκλοφορήσει 12” ep (βινύλια) για την Ntrop Rec ενώ ως Felizol έχει συμμετάσχει στη συλλογή Gigolo 10 της International Deejay Gigolo Records με το κομμάτι «Another Night In A Rented Room» και στη συλλογή Πρώτα βήματα: 2 χρόνια Puzzlemusik της

Puzzlemusik με το κομμάτι «This Long Goodbuy» που ερμήνευε η Madame Bouche. Έχει κάνει επίσης την παραγωγή στο ντεμπούτο άλμπουμ των Mary & The Boy ενώ συνυπογράφει το δεύτερο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο από την Inner Ear («Time Machine» Mary & The Boy/Felizol. Τέλος (;) με τον Dr Hector και τον The Boy διατηρούν το παράλληλο project των Sportex.



Με το «Birthdays» ο Γιάννης Βεσλεμές / Felizol ξεκινά την προσωπική του δισκογραφική του διαδρομή δυναμικά καθώς παραδίδει ένα άλμπουμ – πρόταση για τον χώρο της electronica με συνθέσεις που εντυπωσιάζουν με τη φαντασία τους και τη φρεσκάδα που αποπνέουν. Τα τραγούδια του συχνά έχουν ένα υπόγειο χιούμορ το οποίο ίσως και να διαφεύγει από μια πρώτη ακρόαση αλλά γίνεται φανερό στις επόμενες. Ο ίδιος άλλωστε σε μια – μάλλον απέλπιδα – προσπάθεια να περιγράψει το είδος της μουσικής που γράφει και ηχογραφεί, χαρακτηρίζει (με αρκετή δόση χιούμορ) τη μουσική του ως: Treehouse, Fairytalectro, Minimamal/Maximamal Techno, Fish n’ Clicks, Hardware/Software Pop, Dumbstep, Fluffy Trance, Love Songs For Biscuits And Tea.

Υπάρχουν και πινελιές κινηματογραφικής μουσικής θα προσθέταμε εμείς – πράγμα απόλυτα φυσιολογικό – καθώς ο Βεσλεμές πρωτοσυστήθηκε στον χώρο των τεχνών ως σκηνοθέτης. Η – ως τώρα – φιλμογραφία του περιλαμβάνει τις εξής ταινίες:



· Τούγκο Τουγκο (14λεπτά, α/μ 16mm) (Tugo Tugo Prod.)_1998

· Φωταγωγός (14λεπτά, εγχ 35mm (Tugo Tugo Prod. / ΕΚΚ)_2000

· Goal (25λεπτά, εγχ 35mm (Tugo Tugo Prod./ ΕΡΤ ΑΕ)_2003

· Οσικι (13λεπτά, εγχ 35mm) (Horsefly Prod. /Tugo Tugo Prod./ ΕΡΤ ΑΕ)_ 2009