Items in Basket: 0
Heart Beats

Cergei Yegor

Heart Beats

Label: Chicken Run Records

Genre: Hip-Hop

Availability

  • CDR Digi / Cardboard €9.99
    Out of Stock

Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1981 και μεγάλωσε στην Λεμεσό της Κύπρου. Με μητέρα τσελίστρια, πατέρα πετυχημένο συνθέτη και dna που μάλλον σχηματίζει κλασσικό πεντάγραμμο αντί για έλικες χρωμοσωμάτων, ήταν μάλλον απίθανο να ακολούθησει συμβατική επαγγελματική πορεία.


O Yegor απέκτησε το μικρόβιο της hip hop από μικρός. Στα 12 αγόρασε την πρώτη του κασέτα Public Enemy και στα 15 άρχισε να πειραματίζεται με ένα ζευγάρι sl1200 mk2 και πλήκτρα ( KORG N364 ). Αφού μετακόμισε στην Αθήνα το 2000, ξεκίνησε σπουδές στη μουσική τεχνολογία – ηχοληψία όπως και τις πρώτες του συνεργασίες (Spy F and The Zakulas) και dj sets. To 2003 κυκλοφόρησε με self release το LP “MAMA” ,το 2006 το “Ήχος Βίωμα” με τον MC Yinka με το “Hip Hope” να ακολουθεί από την Beatquick Records. Ήταν ηχολήπτης στους Palyrria και τα Υπόγεια Ρεύματα ενώ κατά τα έτη 2014-2015 έκανε την παραγωγή για το “Μπόλικη Αγάπη” των Razastarr και remix στο “The Gutter Twinz” (Elephant Phinix, Noaone).


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν το ταλέντο του να διορθώνει σχεδόν διδακτικά ατέλειες στον ήχο λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του στη μουσική. Είναι κατασταλαγμένος και ώριμος στις ιδέες του και αυτό φαίνεται στην ωραία υλοποίηση τους. Το ότι γνωρίζει τί θέλει να παράγει όμως δεν αναιρεί τον συνεχή πειραματισμό του αφού με μια κλασσική instrumental hip hop βάση επηρεάζεται από ένα εύρος μουσικών στυλ (classical piano samples, folk etc.)
Στο album “Heart Beats” η μουσική έχει πολύπλοκη δομή, λεπτομέρεια στην παραγωγή αλλά στρωτά και ήρεμα beats. Η διάθεση είναι soulful, έως και ονειροπόλα, τίποτα όμως δεν ακούγεται φτωχό ακόμη και όταν κάποια tracks πλησιάζουν ήχο ambient και abstract.


Τα 20 κομμάτια που απαρτίζουν την tracklsit λειτουργούν ως σύνολο, μία βιωματική ιστορία αφιερωμένη στην οικογένεια και τη μουσική, έννοιες αλληλένδετες σε όλη την πορεία της ζωής του. Γιος πεπαιδευμένων μουσικών, πλέον και ο ίδιος πατέρας, μεταλαμπαδεύει με τη σειρά του στους γιους του την μουσική ως τρόπο ζωής.