Items in Basket: 0
Deep South

Kontrafouris George Trio Feat. Tyropoulos Babis

Deep South

Label: Puzzlemusik

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • LP + MP3 COUPON €22.99
    In Stock

Other Formats

Δύο χρόνια μετά τη κυκλοφορία του επιτυχημένου καλλιτεχνικά και εμπορικά "The Passing" o Γιώργος Κοντραφούρης με το σταθερό πλέον τρίο του στο οποίο συμμετέχουν οι Κίμων Καρούτζος (μπάσο) και Jason Wastor (ντραμς) μας παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Deep South"
Το άλμπουμ περιλαμβάνει έξι νέες συνθέσεις του Γιώργου Κοντραφούρη - στις τρεις από αυτές συμμετέχει ο κιθαρίστας Μπάμπης Τυρόπουλος - και μία οργανική διασκευή του τραγουδιού "Έλσα σε φοβάμαι" του Διονύση Σαββόπουλου.
Συγκεκριμένα το άλμπουμ "Deep South" διαρθρώνεται ως εξής:

In The Present - In The Past - In the Future: Τα τρία πρώτα κομμάτια αποτελούν μία ενότητα, υπό τον γενικό τίτλο "Through Time". Πρόκειται για ένα Κονσέρτο για Jazz Piano στην αρχική πιάνο-τρίο του εκδοχή.
Ακολουθεί η διασκευή στο "Έλσα σε φοβάμαι". Αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος του άλμπουμ.
Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τα τρία κομμάτια της σουίτας "The Deep South: A Road Trip Suite". Καθοριστικό ρόλο στη σουίτα αυτή παίζει το πνεύμα και το παίξιμο του κιθαρίστα Μπάμπη Τυρόπουλου στην slide κιθάρα και το dobro που δίνει στο τρίο με τον Jason Wastor και τον Κίμωνα Καρούτζο μια άλλη διάσταση. Οι πρώτες νότες της κιθάρας ηχούν σαν από το ραδιόφωνο ενός αυτοκινήτου και το ταξίδι στον Νότο ξεκινά, φτάνοντας τρεις στάσεις μετά, στο τέλος της "διαδρομής" του άλμπουμ.
Με το "Deep South" ο Κοντραφούρης εξερευνά τις δυνατότητες της φόρμας του jazz πιάνο τρίο και διερευνά τα όρια του. Η ατμόσφαιρα και η μελωδικότητα υπερτερούν της (δεδομένης) εκτελεστικής δεινότητας των μουσικών προσφέροντας μας ένα ακρόαμα απολαυστικό και ένα άλμπουμ σταθμό στη μακρόχρονη και δημιουργική καλλιτεχνική πορεία του δημιουργού Κοντραφούρη. Ειδικά με τη συμμετοχή του κιθαρίστα Μπάμπη Τυρόπουλου - λαμπρός μουσικός που στην ως τώρα πορεία του έχει παίξει πλάι σε σημαντικούς μουσικούς στην Αμερική (Βοστώνη, Ώστιν) και στο Λονδίνο, αλλά και με συνεργασίες στην Ελλάδα με Σταύρο Λάντσια, David Lynch και Ελένη Καραΐνδρου μεταξύ άλλων - η φόρμα του πιάνο τρίο αποκτά νέες, πρωτόγνωρες, διαστάσεις.
Η θέση και η αξία του πιανίστα και συνθέτη Γιώργου Κοντραφούρη στην ελληνική και ευρωπαϊκή jazz σκηνή είναι εγνωσμένη. Το "Deep South" ως έργο, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την θέση.