Items in Basket: 0
On The Shadow Line

Spiral Drift

On The Shadow Line

Label: Spinning Wheels

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP €18.99
    In Stock
Οι Spiral Drift είναι μιά παρέα μουσικών και φίλων που γεννήθηκε την άνοιξη του 2014, μέσα στην κορύφωση της σύγχρονης Αθηναϊκής δυστοπίας. Ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά με όχημα τα blues και το rock της ερήμου, την ψυχεδέλεια, την country και τη soul, με το βλέμμα στραμμένο προς τη θάλασσα και τους ανοιχτούς ορίζοντες και την πίστη ότι η δημιουργική έκφραση και αλληλεγγύη μπορεί να υπερισχύσει μέσα από τη μουσική.


Με σαφείς επιρροές απο τη μεγάλη παράδοση του rock ‘n’ roll και τα μoυσικά ρεύματα των '60s, '70s και '80s, αφηγούνται ιστορίες βγαλμένες μέσα από την φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά της ύπαρξης.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους το debut ομώνυμο 10ιντσο βινύλιο “Spiral Drift” από το 2015 το οποίο κυκλοφόρησε υπό την Anazitisi Mood Records και αρκετές live εμφανίσεις, η μπάντα είναι έτοιμη να βγάλει στο φως το νέο της LP με τίτλο “On the Shadow Line” μέσω του label Spinning Wheels. Το album θα εμφανιστεί μόνο σε βινυλιακή 12ιντση μορφή και θα διανείμεται από την Ikaros RecordsΠληροφορίες για το νέο album

H μουσική και οι στίχοι είναι του κιθαρίστα Κώστα Οικονόμου.

Η παραγωγή και οι ενορχηστρώσεις του “On the Shadow Line” έγιναν από τους Spiral Drift, με τις ηχογραφήσεις και τη μίξη να λαμβάνουν χώρα στο Lefthanded Studio από τον κιθαρίστα Άκη Πασχαλάκη ενώ το mastering ανέλαβε ο Βασίλης Κορρές στα Sierra Studios. Επιπρόσθετες ηχογραφήσεις έγιναν με τη συνεργασία των Στέφανου Μπάμπη (Lefthanded studio), Costas C. (aka Digital Alchemist / DNA Studio) και Hugo Βάρβογλη.


Στο album συμμετέχουν επίσης ως guest μουσικοί οι Δημήτρης Τάσενας (back φωνητικά), Κωνσταντίνος Σαπούνης (τρομπέτα) και Βαγγέλης Βασιλόπουλος (τρομπόνι).


Για το artwork και την εικαστική επιμέλεια υπεύθυνος είναι ο Σταμάτης Δεληγιάννης. Η φωτογράφιση της μπάντας έγινε από τον Δημήτρη “Milo” Μυλωνά.