Items in Basket: 0
Kraak

Kraak

Kraak

Label: Kraak

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €9.99
    In Stock

Other Formats

Ακροβατώντας με οδηγό το ένστικτο ανάμεσα στο εδώ και το όνειρο, σε μια εποχή που η ελπίδα κρύβεται κάτω από τα χαλάσματα της συγχυσμένης πραγματικότητας, οι KΡΑΑΚ μελοποιούν τις σκέψεις τους με την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου τους.

Ένας ογκώδης αλλά εκλεπτυσμένος θόρυβος, όπου συνυπάρχουν αρμονικά όλες εκείνες οι “αντιφάσεις” που έκαναν το rock ‘n‘ roll τη δημοφιλέστερη μουσική του πλανήτη.
Πρόκειται για έναν δίσκο δομημένο με τέτοιο τρόπο που το τελικό αποτέλεσμα δεν κατατάσσεται σε ένα είδος, αλλά η προσέγγιση πολλών διαφορετικών συγκροτεί μία σαφή αισθητική τοποθέτηση.

Στο άλμπουμ συνυπάρχουν το αστικό garage punk, η σύγχρονη ψυχεδέλεια, ο post rock αυτοσχεδιασμός, το 70's hard rock και ο kraut rock πειραματισμός, ενώ δεν λείπουν αναφορές και στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Η στιχουργική τους στην ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα επιπρόσθετο καλλιτεχνικό ζήτημα, όπου μέσα από την αφηγηματική πρόζα ξεδιπλώνεται η υπερρεαλιστική αλλά καίρια νοηματικά γραφή, με σαφείς κοινωνικές αναφορές.

Ο πρώτος δίσκος τους, με τίτλο ΚΡΑΑΚ, αποτελείται από εννέα συνθέσεις.
Την παραγωγή υπογράφουν οι ίδιοι σε συνεργασία με τον Γιάννη Βούλγαρη και η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο Ηλεκτρική Λεωφόρος και Στούντιο 9.

Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Άγγελο Κώττα σε συνεργασία με τον Σπύρο Πηλό, ενώ η γραφιστική επιμέλεια και η σχεδίαση του οπισθόφυλλου έγινε από τον A.D Visions.


Οι ΚΡΑΑΚ είναι:
Άγγελος Κώττας (μέλος επίσης των Omega Ray) / Στίχοι, Τραγούδι, Μπάσο, Κιθάρα, Moog
Ντον Σταυρινός (μέλος επίσης των Meating for Business & Chickn) / Τρομπέτα, Moog, Ντέφι
Κώστας Πετρόπουλος / Κιθάρα, Φωνητικά
Αντρέας Μπικουβαράκης (μέλος επίσης των Okwaho) / Τύμπανα

Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι:
Αλέκος Ευθυμιάδης / Κιθάρα (Κατάρα της σιωπής, Ουτοπία, Τι κάνω εδώ;, Σε χτυπά η φωνή τους)
Γιάννης Βούλγαρης / Κρουστά (Τηλέγραφος, Σε χτυπά η φωνή τους)