Items in Basket: 0
Generation Y

Vagina Lips

Generation Y

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP 180GR +MP3 COUPON €17.99
    Dispatched within 5-10 working days
Ο Τζίμης Πολιούδης είναι ένα ιδιόμορφο ενήλικο αγόρι που ζει στη Θεσσαλονίκη και γράφει μουσική πίσω από το όνομα Vagina Lips. Η βασική ιδιομορφία του είναι ότι σε μια εποχή που η μουσική έχει καταβροχθιστεί από το lifestyle, ο ίδιος εστιάζει στην ουσία του πράγματος, γράφοντας ακατάπαυστα τραγούδια και επιβεβαιώνοντας ότι τα απαραίτητα συστατικά ενός καλού album είναι λίγα και καλά.

Η επείγουσα ανάγκη του να μοιραστεί τη μουσική του με τον κόσμο συνάδει με μια εποχή που τρέχει με διαδικτυακές ταχύτητες και έτσι ο ίδιος έχει ήδη έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο από ψηφιακές κυκλοφορίες. Από αυτή την άποψη το “Generation Y” είναι το λιγότερο ανυπόμονο και το πιο καλοδουλεμένο album του που κυκλοφορεί σε φυσική μορφή.

Το “Generation Y” ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2018 και περιέχει οκτώ από τα πολυάριθμα τραγούδια που έχει γράψει τα τελευταία δύο χρόνια. Σημείο αναφοράς η γενιά του (δεκαετία 80-90) με μουσικές επιρροές από indie συγκροτήματα όπως οι Stereolab, Sonic Υouth και Car Seat Headrest. Ποπ φόρμες, αναλογικά συνθεσάϊζερ και dark wave ατμόσφαιρα ενώνονται μοναδικά με σκοτεινούς προσωπικούς στίχους που εκτός από τον ρεαλισμό τους φανερώνουν και το μαύρο χιούμορ του δημιουργού τους. Η χαμένη εφηβεία (Boy June) συναντά τη βιτρίνα της “τέλειας” ζωής (This Is A Good Life) και η απόλυτη ερωτική μπαλάντα (Destroy Me) ενώνει δυνάμεις με μια dream pop απόδραση (Like Fire) λίγο πριν την απόλυτη μοναξιά (Skies Falling Down On Me). Όμως αυτές οι λέξεις είναι ήδη πάρα πολλές για ένα δίσκο του Vagina Lips όπου τα τραγούδια μιλάνε καλύτερα μόνα τους.