Items in Basket: 0
Featuring

Wlsfw

Featuring

Label: Puzzlemusik

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD Digi / Cardboard €12.99
    In Stock
Wachsman, Phil (βιολί, electronics)
Lytton, Paul (Ντραμς, Percussion, Live Electronics, Όργαναιδιοκατασκευής)
Sandell, Sten (πιάνο)
Floridis, Floros (κλαρινέτο, μπάσοκλαρινέτο)
Wooley, Nate (τρομπέτα)

Φλώρος Φλωρίδης: ο κλαρινετίστας και σαξοφωνίστας Φλώρος Φλωρίδης έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 25 άλμπουμ ξεκινώντας από το 1979 και τον διπλό δίσκο Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου με τον Σάκη Παπαδημητρίου – ο πρώτος avant-jazz δίσκος που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα – περνώντας σε άλμπουμ όπως τοWell,anythingcanhappen (Puzzlemusik, 2009) που έγινε σε συνεργασία με τον NickySkopelitis και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και φτάνοντας στην σημερινή κυκλοφορία. Στην πορεία – και ενώ τα τελευταία πολλά χρόνια μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Βερολίνο και την γενέτειρα του Θεσσαλονίκη – έχει διανύσει μία πολύ σημαντική διαδρομή στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την πειραματική μουσική και την freejazz ανοίγοντας νέους δρόμους στην σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική.
Από τους πολυάριθμους σταθμούς αυτής της συναρπαστικής πορείας ενδεικτικά αναφέρονται επίσης οι συνεργασίες του με: OkayTemiz, Günter “Baby” Sommer,AkiraAndo, MichaelGriener και πολλοί άλλοι.

PaulLytton:Με δισκογραφία που αποτελείται από πολλά άλμπουμ σε μια σειρά από εταιρείες όπως ECM, Intact και άλλες, είτε σε ντουέτα με τον EvanParker είτε ως τρίο με τον EvanParker και τον BarryGuy, ο περκασιονίσταςPaulLytton, είναι ένας εφευρετικός κρουστός, με προσωπικότητα στην υφή των ήχων που παράγει στην παράδοση της ευρωπαϊκής ελεύθερης τζαζ και πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική επεξεργασία ήχου και τη χρήση οργάνων δικής του εφεύρεσης που φτιάχνει σπίτι του. Ο Lytton έκανε τις πρώτες αξιοσημείωτες εμφανίσεις του στη βρετανική δημιουργική μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του '60 και η επιρροή του -ιδιαίτερα στα liveelectronics- είναι ακόμη ορατή στον πειραματισμό μιας νέας γενιάς αυτοσχεδιαστών 30 χρόνια αργότερα.

PhilWachsman: Ο βιολονίστας ΦιλΟυάξμαν, με καταγωγή από την Καμπάλα της Ουγκάντα, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες άλμπουμ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από το 1976 ως τις μέρες μας. Έχει και αυτός συνεργαστεί με τον EvanParker, καθώς και με τον RoscoeMitchell και πολυάριθμους άλλους μουσικούς τόσο από τον χώρο της freejazz και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, όχι μόνο παίζοντας βιολί αλλά και με electronics.

StenSandell:O Σουηδός πιανίστας, συνθέτης, παραγωγός StenSandellδισκογραφεί από το 1983, είτε solo, είτε σε συνεργασία με άλλους μουσικούς της σύγχρονης (contemporary) και όχι μόνο μουσικής όπως EmilStrandberg, PaalNilssen-Love, SverrirGudjonsson, JohanBerthling, ChrisCutler και πολλούς άλλους. Από το 2013 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg.

NateWooley: Ο αμερικανός NateWooleyείναι από τους πιο περιζήτητους τρομπετίστες των jazz, impro και noise σκηνών του Brooklyn. Έχει συνεργαστεί με μορφές των σκηνών αυτών προεξάρχοντος του JohnZorn, όπως επίσης και με τους YoshiWada, AnthonyBraxton, ElianeRadigue, KenVandermark, FredFrith, EvanParker και άλλους. Η δισκογραφία του ξεκινά το 2005 (solo ή με διάφορες συνεργασίες) και αριθμεί αρκετές δεκάδες άλμπουμμε πιο πρόσφατο το φετινό (2018) OfEchoingBronze με τον Νορβηγό TorbenSnekkestad


ΜίξειςκαιMastering:Gerald Schauder
ΣχεδιασμόςΕξωφύλλου - Artwork:Anna Lytton