Items in Basket: 0
Kid Flicks

Kid Flicks

Kid Flicks

Label: Klik

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • LP €15.99
    In Stock



Kid Flicks είναι η experimental pop μπάντα που ξεκίνησε από τον παραγωγό και τραγουδοποιό Νίκο Δερβίση.


Μετά από αρκετά live στην Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα, ο Kid Flicks κυκλοφόρησε το 2011 τον πρώτο του δίσκο, “Hearts of Gold”, από την Inner Ear Records. Πρόκειται για μια συλλογή εξοτικών dream pop κομματιών, ηχογραφημένων σε ένα macbook από το 2008 έως το 2011 σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα και Ευρώπη. Το 2013, μετά από ένα EP μέσωτην ιταλικής Bad Panda Records κυκλοφορεί το δεύτερο του δίσκο με τον περίεργο τίτλο“By TypingI Talk’, You Don't Talk” (Inner Ear/V2 Records). Παραμένοντας στο lo-fi ήχο, οδίσκος πραγματεύεται σκοτεινότερα θέματα όπως η κατάθλιψη, η απομόνωση και η 90sνοσταλγία. Η μουσική του Kid Flicks έχει δεχθεί ενθουσιώδεις κριτικές από τον διεθνήτύπο (DIY, Impose, No Fear of Pop, The 405, GoldFlakePaint, Son of Marketing, μεταξύάλλων).


Το 2013 ο Kid Flicks εξελίσσει το solo project του σε ένα τετραμελές σχήμα, με την προσθήκη των drummers/πολυοργανίστες Δανάη Πάλακα και Χάρη Νείλα και τον μπασίστα Θέμο Ραγκούση. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως ο Slow Magic, οι Craft Spells, η Piney Gir και παραλίγο δύο φορές με τον Omar Souleyman. Πρόσφατα έπαιξαν στον Glimps Festival στο Βέλγιο και υπήρξαν θέμα του ντοκιμαντέρ του CBC Arts, “Interrupt This Program”.


O καινούριος ομώνυμος δίσκος των Kid Flicks διαφοροποιείται από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του project. Επηρεασμένο από την θετική πλευρά της χαοτικής αθηναικής καθημερινότητας, την πολυπολιτισμικότητα και την κουλτούρα του internet αντλεί από πολλά διαφορετικά είδη δημιουργόντας έναν πρωτότυπο ήχο. Από electronic μέχρι sample-based μουσική και από ψυχεδέλεια μέχρι world μουσική, ο δίσκος είναι γεμάτος από ανεβαστικές pop μελωδίες, εκρηκτικά ανατολίτικα κρουστά και μια πληθώρα αρμονικά συγχρονισμένων ηχητικών στρώματων και υφών. Το “Kid Flicks” κυκλοφορεί από την Klik και τη wordandsound Records.