Items in Basket: 0
Futile Games In Space And Time

Evripidis And His Tragedies

Futile Games In Space And Time

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP €15.99
    Dispatched within 5-10 working days



Ο Ευριπίδης Σαμπάτης με το προσωπικό του μουσικό project Evripidis and his Tragedies παρουσιάζει τον τρίτο του δίσκο “Futile Games In Space And Time”. Ο χρόνος που έχει περάσει από το προηγούμενό του album “A Healthy Dose Of Pain" μοιράστηκε ανάμεσα στη Βαρκελώνη και την Αθήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου άλλοτε ως one-man show κι άλλοτε ως πολυάνθρωπο εύρημα, o Evripidis and His Tragedies έπαιξε live σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ.


 


To “Futile Games In Space And Time”, ηχογραφήθηκε στη Βαρκελώνη, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, η μίξη έγινε στη Νέα Υόρκη από τον Charles Newman (Magnetic Fields, The Davenports) και το mastering στη Σουηδία από τον Philip Granqvist (Jens Lekman, Taken By Trees, Jose Gonzalez). Συμμετέχουν πολλοί και εκλεκτοί guests, ανάμεσά τους στα φωνητικά ο  Uncle LD (Magnetic Fields) και η Sarah P. (ex Keep Shelly In Athens).


 


Το χαρακτηριστικό ύφος του Ευριπίδη διακρίνεται όπως πάντα από μελωδικό ποπ ρομαντισμό, στίχους με μαύρο χιούμορ και επιρροές από παλιά μιούζικαλ και κινηματογραφικές ταινίες καθώς και από την ποπ από το 50 ως σήμερα. Ένα αυτοσαρκαστικό ταξίδι που περνάει από τον ανεκπλήρωτο έρωτα, την εφηβική παραζάλη, τα μακρινά νησιά, τα στοιχειωμένα υπνοδωμάτια, τα μάταια παιχνίδια στο χώρο και στο χρόνο, τους θλιβερούς σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων τα χαράματα, τον κόσμο των φαντασμάτων, τα δωμάτια νοσοκομείων, το μπαράκι της γωνίας και καταλήγει μπροστά σε έναν καθρέφτη.