Items in Basket: 0
The Blackbird Flies

Empty Frame

The Blackbird Flies

Label: Bminor Recs

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €9.99
    Out of Stock

Έπειτα από τρία χρόνια διαρκούς μουσικού  πειραματισμού, οι Empty Frame, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ταλαντούχες μπάντες της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής, κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ  με τίτλο « The Blackbird Flies».


Μετά  το άκρως επιτυχημένο debut album, «They Think We Are Eskimos»,  το συγκρότημα επιστρέφει με ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο λυρισμό, μελωδία και ένταση.


Τα 13 κομμάτια του δίσκου είναι αποτέλεσμα της κοινής μουσικής περιήγησης των μελών της μπάντας στην οποία μοιράζονται προβληματισμούς, συναισθήματα και εμπειρίες.


Έρωτας, θάνατος, απώλεια, οργή αλλά και ελπίδα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στις συνθέσεις του «The Blackbird Flies» δένοντας απόλυτα με τις ξεχωριστές μουσικές μελωδίες  που χαρακτηρίζουν τους Empty Frame.


Χωρίς να περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, οι Empty Frame πραγματεύονται αυτά τα σκοτεινά και συνάμα ευχάριστα στοιχεία μέσα από την αλληλεπίδραση κλασσικών οργάνων όπως το πιάνο, το βιολί και το τσέλο με τις παραμορφωμένες ηλεκτρικές κιθάρες που «συνομιλούν» αρμονικά με το μπάσο και  τα τύμπανα.


Το «The Blackbird Flies» συμβολίζει την ανάγκη να ξεφύγουμε από τα σκοτεινά σημεία της καθημερινότητας, να βγούμε από τα «κλουβιά» και να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε, να ξεσπάσουμε και [γιατί όχι ]να αλλάξουμε.


Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Peter Pans Garden και Sierra studios από  τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2013. Την ηχογράφηση και τη μίξη του άλμπουμ  ανέλαβε ο Στέφανος Δουβίτσας, ο οποίος υπογράφει και την παραγωγή μαζί με τους Empty Frame, ενώ το Artwork έκανε η Λουίζα Καραγεωργίου. Το mastering έγινε από την Digital Press και τον  Πέτρο Σιακαβέλλα.


Το νέο album των Εmpty Frame, «The Blackbird Flies» διατίθεται από τις 28 Απριλίου του 2014 ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα Bandcamp και  κυκλοφορεί από την B Minor Records σε cd από τις  5 Μαου του 2014. Πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε Limited 12’’ Gatefold διπλό βινύλιο την 1η Ιουνίου του 2014.


Η  επίσημη παρουσίαση του «The Blackbird Flies»,  έγινε στις 9 Μαϊου στο κατάμεστο Σινεμά Τριανόν.


Εmpty Frame


Antonis Vavagiannis : piano, guitars, vocals


Kaiti Pantzari : cello, vocals


Babis Vasiliadis : drums


Nikos Sol : violin


Panagiotis Fetsis : bass, vocals


Christos Kallimanis : guitars


Λίγα λόγια για τους Empty Frame


Οι Empty Frame γεννήθηκαν τον Νοέμβρη του 2005.  Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους «They Think We Are Eskimos» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Η μουσική τους δεν περιορίζεται σε ένα είδος κι αν κάποιος έπρεπε οπωσδήποτε να την περιγράψει θα έπρεπε να πει ότι κινείται στο φάσμα του ανεξάρτητου ροκ με στοιχεία indie, folk,gypsy, post - rock και κλασσικής μουσικής. Οι επιρροές του συγκροτήματος είναι πολλές και διαφορετικές. Nick Cave and the Bad Seeds,  Mark Lanegan,  Beatles, Fleet Foxes, Queens Of The Stone Age και πολλοί άλλοι δένουν μεταξύ τους κατά ένα μοναδικό τρόπο και βγάζουν ένα αποτέλεσμα τελείως ξεχωριστό μέσα από τα κομμάτια των Empty Frame.  Ο πρώτος τους δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ πραγματοποίησαν αρκετές συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ, ανοίγοντας και για μεγάλα ονόματα της alternative σκηνής όπως οι Woven Hand ο Sivert Hoyem.


Έγραψαν για τους Empty Frame:


«Πώς θα ακούγονταν οι Walkabouts, οι Tindersticks και ο Jeff Buckley αν ζούσαν και έγραφαν μουσική στην Αθήνα; Στην καλύτερη περίπτωση, σαν τους Empty Frame...»


 - ATHENS VOICE


«Μια από τις πιο ταλαντούχες μπάντες της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής»


 - Lifo


«Οι Empty Frame είναι από τα συγκροτήματα που νιώθεις περήφανος που βγαίνουν από τη χώρα σου. Σε διαφορετικές εποχές ή διαφορετική χώρα θα βρίσκονταν στην κορυφή.»


-pints.gr


«Μια από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες "τελευταίας εσοδείας"»


– popaganda


 


ες:φορLinksL Links:


Official page:  http://www.emptyframe.net/


Facebook:  https://www.facebook.com/emptyframeband


Bandcamp : http://emptyframe.bandcamp.com/


Soundcloud :  https://soundcloud.com/empty-frame