Items in Basket: 0
Kyrva

Mastorakis Nikos / Malamas Swkraths / Psarantonis / Dakanalh Maria

Kyrva

Label: Artys

Genre: World Music

Availability

  • CD Digi / Cardboard €11.99
    In Stock

Η πρώτη παραγωγή της Αρτύς, είναι το άλμπουμ «Κύρβα», ένα CD αφιερωμένο στην κρητική μουσική, από τον συνθέτη Νίκο Μαστοράκη.


Ο Νίκος Μαστοράκης, μας συστήθηκε δισκογραφικά συμμετέχοντας στο album «Το Σκοτεινό Τρυγόνι», με 12 μελοποιημένα ποιήματα – κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η «Κύρβα» είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, με την οποία ο Μαστοράκης καταφέρνει να παντρέψει με επιτυχία την παράδοση με την έντεχνη μουσική. Το λαούτο, το νέυ και η λύρα, πρωταγωνιστούν σε κάθε τραγούδι, αναζωπυρώνοντας θύμησες αλλοτινών εποχών.


Ο συνθέτης, έχοντας ακούσματα και επιρροές από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, συνθέτει 13 κομμάτια αντιπροσωπευτικά της δουλειάς του. Ζητώντας τη γνώμη του Σωκράτη Μάλαμα και βλέποντας στο πρόσωπό του τον ιδανικό ερμηνευτή, ο Μαστοράκης βλέπει το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα. Ο Σωκράτης Μάλαμας αναλαμβάνει την παραγωγή του άλμπουμ και ερμηνεύει τα επτά από τα δεκατρία τραγούδια. Από τρία τραγούδια ερμηνεύουν ο Ψαραντώνηςκαι η Μαρίνα Δακανάλη.


Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι: Νικόλας Ευαντινός, Δέσποινα Δραγασάκη, Μαρία Μουτσάκη, Στέργιος Πολύζος και Μανώλης Δουλούμης.