Items in Basket: 0
Happened Before

My Wet Calvin

Happened Before

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • 7\" x5 BOX €29.99
    Dispatched within 5-10 working days

Other Formats

 


Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν, ξεχώρισαν για τον indie pop ήχο τους και τις πρωτότυπες live low budget υπερπαραγωγές τους.  Το ντουέτο των My Wet Calvin, 2 χρόνια μετά το “All Great Events”, επιστρέφει με το δεύτερο album του, που έχει τον τίτλο “Happened Before”. 


 


Ο δίσκος έχει τη δική του ασυνήθιστη ιστορία, καθώς αποτελείται από 10 κομμάτια που αρχικά προορίζονταν για μεμονωμένα singles, αλλά τελικά αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στο ίδιο album, συνοψίζοντας όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ηχητική ταυτότητα των My Wet Calvin. Από τη mainstream dancefloor εξωστρέφεια του “XS Underwear”, ως τη νωχελική pop αυτοκριτική του “Homeless Ego” και από το αδιάκοπο φλερτ θορύβου και μελωδίας στο “Choirs”, ως το ανορθόδοξο πάντρεμα dub ρυθμολογίας και shoegaze ρομαντισμού στο “What Do You Say?”, αυτός είναι ένας δίσκος που γιορτάζει τις αντιθέσεις του.  Ο Coti K., ο Silly Boy, o Felizol, ο Νίκος Τριανταφύλλου, και ο Γιώργος Πρινιωτάκης είναι οι 5 άνθρωποι που υπογράφουν την παραγωγή, ενώ στα φωνητικά συμμετέχουν ο Egg Hell και η Στέλλα Χρονοπούλου (Expert Medicine).


 


Το “Happened Before” κυκλοφορεί σε cd και βινύλιο περιορισμένων αντιτύπων από την Inner Ear.  Όπως συμβαίνει με όλες τις  προηγούμενες δουλειές των My Wet Calvin, έτσι και εδώ, το artwork και το packaging έχουν την ιδιαίτερη σφραγίδα του group. Η έκδοση σε βινύλιο είναι ένα συλλεκτικό box set, που περιέχει 5 έγχρωμα επτάιντσα, ένα για κάθε χρώμα του εξωφύλλου: μπλε, κόκκινο, κίτρινο, λευκό και μαύρο.