Items in Basket: 0
Piano Works

Deligiannopoulos Spiros

Piano Works

Label: Irida

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD Digi / Cardboard €11.99
    In Stock
Πρόκειται για το ντεμπούτο έργο του συνθέτη και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπύρου Δεληγιαννόπουλου. Αποτελείται από έργα για σόλο πιάνο που περιέχουν μνήμες από την περίοδο που ο συνθέτης έγραφε διασκευές πάνω στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο σύνολό τους τα έργα του άλμπουμ «Piano works» χαρακτηρίζονται από καινοτόμα αρμονία, υπερβατική δεξιοτεχνία και μελωδικές κορυφώσεις. Πρώτη σύνθεση η «Αυλή των θαυμάτων», που επιτέλους δισκογραφείται. Ένα κομμάτι που αυτονομήθηκε από την ομότιτλη παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «ακολουθεί τη μοίρα ενός σουξέ», όπως λέει ο δημιουργός του. Παίζεται, μάλιστα, σε κανάλια στο YouTube που αγνοούν το όνομα του συνθέτη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Στο άλμπουμ «Piano works» θα βρούμε ακόμα τα «Πέντε Ιόνια νυκτερινά», ερμηνευμένα από τον ίδιο, γραμμένα ανάμεσα στο 2003 και στο 2010, αλλά και τα «Έξι πρελούδια για πιάνο», τα οποία ερμηνεύει η πιανίστρια Αγγέλικα Παπανικολάου.

Το «La lune brille pour nous» είναι ένα κομμάτι της περιόδου της καραντίνας, που απέκτησε τίτλο σε ομοφωνία με την προορισμένη ως πρώτη ερμηνεύτριά του Μαρίζα Αργυρίου. Το «Reminesences» του 2016, για τη θεματική συναυλία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών «Ο Μάνος εμπνέει», γράφτηκε με την προτροπή του αλησμόνητου μαέστρου και συνθέτη Θόδωρου Αντωνίου.