Items in Basket: 0
Noctoc - An Answer ?

Aherusia

Noctoc - An Answer ?

Label: Vinylstore

Genre: Stoner / Post Metal / Industrial Rock

Availability

  • LP €19.99
    In Stock
Οι AHERUSIA, επιστρέφουν με τον 4ο τους δίσκο, NOCTOC ~ An Answer (?). Το album είναι concept βασισμένο σε έντεκα παραδοσιακά τραγούδια με παραλογικό χαρακτήρα, παρμένα από όλη σχεδόν την Ελληνική επικράτεια, αλλά τοποθετημένα με τέτοια σειρά, ώστε να δημιουργούν μια νέα παραλογή, αφηγούμενα μια νέα ιστορία.

Σε αυτή την δουλειά τους οι AHERUSIA, προσπαθούν να ιχνηλατήσουν την έννοια της επιστροφής, την έννοια του ξενιτεμού, το τι αποτελεί για τον καθένα μας πατρίδα, το τι αγαπά η καρδιά μας και στερείται.

Άνθρωποι αφήνουν την γη και την οικογένειά τους, ξεριζώνονται από τον πόλεμο, την οικονομική κρίση ή την κοινωνικοπολιτική καταπίεση. Κάποιοι δεν κρατούν τίποτα μέσα τους και δεν ρίχνουν ποτέ πίσω μια ματιά. Άλλοι πάλι κουβαλούν βλέμματα και αγκαλιές αγάπης, αναμνήσεις, κουλτούρα, πιστεύω, εικόνες, γεύσεις, αρώματα και ήχους οικείους, σαν πυξίδα στο άγνωστο κι αφιλόξενο που απλώνεται μπροστά τους, αλλά και σαν ένα βάρος που τους γεμίζει με τον πόνο της επιστροφής (νοσταλγία).

Ποιος επιστρέφει; Ποιος καρτερά; Πόσο δυνατή μπορεί να είναι η αγάπη;

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πλήκτρα ή samples, δεν έχει γίνει editing στις λήψεις, τα χορωδιακά μέρη είναι τραγουδισμένα από τους ηθοποιούς της καλλιτεχνικής κολεκτίβας των AHERUSIA, σε μια απόλυτα συνειδητή προσπάθεια αυτός ο δίσκος να βγει όσο το δυνατόν πιο άμεσος και «αφτιασίδωτος».

Τα τραγούδια με την σειρά που αποδίδονται, σκιαγραφούν το ταξίδι ηρώων, που αφήνουν την ρημαγμένη γη τους για να προσφέρουν από την ξενιτιά, στην οικογένειά τους, με κίνδυνο της ζωής τους. Στο τέλος, κάποιος θα πεθάνει από τον καημό της κατάρας της γυναίκας του -που νόμισε πως την ξέχασε, ενώ κάποιος άλλος θα επιστρέψει, δίχως να τον κρατά ακόμα και η θάλασσα που έχει μαρμαρώσει.