Items in Basket: 0
Fairy Tales From A Big City

Groove Machine

Fairy Tales From A Big City

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP + MP3 COUPON €17.99
    In Stock
Ένας από τους πιο ρηξικέλευθους Ελληνικούς δίσκους της δεκαετίας του 90, το “Fairy Tales From A Big City” των The Groove Machine κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο από την Inner Ear (είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1997 σε cd από την Fifth Dimension), με καινούργιο artwork και νέο mastering.

Οι The Groove Machine διάνυσαν την μετεωρική τους πορεία για μια δεκαετία, αυτήν του '90. Η μουσική τους ήταν ένα μείγμα από ετερόκλητους ήχους, που συνδύαζε το post punk, το indie και τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς του rave, αναπόσπαστου στοιχείου της αντικουλτούρας που το γκρουπ ένιωθε ότι ήταν μέρος αλλά και δημιουργικός της πομπός. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποτελούσαν εκρηκτικά συμβάντα δημιουργικής έκφρασης και ενέργειας, με τους ψυχεδελικούς φωτισμούς, τις προβολές και τις αυτοσχεδιαστικές εκρήξεις να διακόπτονται από ποιητικά μανιφέστα και ριζοσπαστικές πολιτικές διακηρύξεις για την αυτό οργάνωση, την επίθεση ενάντια στους νέους Ολοκληρωτισμούς και τα οράματα ενός κόσμου πέρα από τον έλεγχο και την κυριαρχία. Η παρουσία τους ήταν διαρκής σε κατειλημμένους χώρους και Ελευθεριακά φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το “Fairy Tales From A Big City” ήταν η δεύτερη ολοκληρωμένη μουσική δημιουργία του συγκροτήματος. Ένας δίσκος που το cyberpunk συναντούσε την Ελευθεριακή αγκιτάτσια, τον σκοτεινό Ρομαντισμό, την ηλεκτρονική ψυχεδέλεια και την παράνοια, σηματοδοτώντας ένα concept συνολικής τέχνης. Ένα πρωτοποριακό άλμπουμ για την εποχή που πρωτοεκδόθηκε, έμελλε να είναι η τελευταία κοινή ηχογράφηση του γκρουπ ως σήμερα, μια και η χαοτική, συνεχώς- στα- όρια, πορεία των μελών της κολεκτίβας αλλά και το τέλος της τόσο ιδιαίτερης και ανήσυχης καλλιτεχνικά και σε επίπεδο κουλτούρας περιόδου 1989-2001, θα οδηγούσαν στην αδρανοποίηση του συγκροτήματος.