Items in Basket: 0
# 3

Lung

# 3

Label: Lung

Genre: Rock / Pop

Availability

  • MAGAZINE + CD €5.00
    Out of Stock
Το καλοκαίρι βρίσκει την ομάδα που «τρέχει» το μουσικό φανζίν Lung σε μια εποικοδομητικά δημιουργική περίοδο. Σε συνέχεια του εγχειρήματός μας που είχε ως αφετηρία το Σεπτέμβρη του 2018, κι ως εξέλιξη την έκδοση δύο τευχών στη χειροπιαστή μορφή του εντύπου και την διοργάνωση δύο μουσικών φεστιβάλ και ισάριθμων πάρτι που έτυχαν θετικής ανταπόκρισης και μας έφεραν κοντά με ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αναζητήσεις, αφήνουμε εκεί έξω ένα ακόμη δείγμα της δραστηριότητάς μας.

Το τρίτο μας τεύχος θα ψάχνει σημείο επαφής με εσάς από το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου. Οι These New Puritans και οι Cure βγαίνουν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, κοσμώντας το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλό του αντιστοίχως. Άλλωστε, εντός της νέας μας κυκλοφορίας, απέσπασαν σημαντικό χώρο δράσης τα αφιερώματα στην πορεία των δύο αυτών βρετανικών σχημάτων, με το κείμενο δε για τους Cure να αφορά την ανάλυση καθεμίας από τις πλήρους διαρκείας δουλειές τους, σε μια εκτενή και ευρυγώνια αποτίμηση της δισκογραφικής τους συγκομιδής.

Επιχειρώντας να εντοπίσουμε τα σημεία αναφοράς του σύγχρονου ήχου παγκοσμίως, στεκόμαστε στο ξεδίπλωμα της νέας jazz πραγματικότητας, μέσα από την εστίαση στους σπουδαιότερους -κατά τη γνώμη μας- εκπροσώπους της. Η ανάπτυξη του nu jazz ιδιώματος, λοιπόν, από τα ’90s έως και σήμερα, έχει την τιμητική της στο Lung #3, με κύριο μέλημά μας τη φωταγώγηση των σημερινών θεμελιωτών του. Μέσα από τις σελίδες μας, οι GoGo Penguin, Comet is Coming, Floating Points, Dictaphone, Tangents, Szun Waves, κ.α., στήνουν ένα ηχητικό παρόν που μοιάζει συναρπαστικά γόνιμο και ανοίγει παράθυρο σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Κατά το ξεφύλλισμα του Lung #3, μας κλείνουν το μάτι οι Teeth of the Sea, Fontaines D.C., Farai, Underground Youth, Akira Rabelais, Nodding God, sister, Dury Dava, Pirate Ship Quintet, Camera, πλάι σε μια παλαιότερη φουρνιά καλλιτεχνών και συνόλων με σημαίνουσα παρουσία στο «τώρα», όπως οι dEUS, Cinematic Orchestra, Motorpsycho, Suede, Giorgio Moroder, Josef Van Wissem και Jim Jarmusch. Το παζλ συμπληρώνουν στήλες επικεντρωμένες στην ανάδειξη των τελευταίων εξελίξεων από το εγχώριο μουσικό πεδίο και την αναδρομή σε παλαιότερες σημαντικές του στιγμές (Local Lung In Rewind με αφιέρωμα στους Groove Machine).

Στη συγκεκριμένη έκδοση, πάντως, δώσαμε βάση και στη διερεύνηση του εικαστικού σύμπαντος, εντός και εκτός μουσικού στερεώματος. Οι διεισδυτικές ματιές τόσο στο έργο της Χριστίνας Τζάνη (με ταυτόχρονη παράθεση της άποψης της ιδίας για αυτό), όσο και στο αντίστοιχο του John Baizley (των Baroness), προσδίδουν επιπλέον διαστάσεις στο συνολικό αποτέλεσμα που θα πιάσετε στα χέρια σας.







Όπως και το δεύτερο τεύχος, έτσι κι ο διάδοχός του συνοδεύεται από μια cd-r συλλογή ονόματι Dark Clouds of Summer, με αξιόλογα ονόματα εντός κι εκτός των τειχών της χώρας μας και εξόχως σκοτεινή καλοκαιρινή διάθεση. Οι Σουηδοί Isolated Youth, οι Αμερικανοί Big Blood, οι Γερμανοί Sneers., οι Ισπανοί Neon Lights, η Αυστραλή Jasmine Guffond, στέκονται δίπλα στους «δικούς μας» New Zero God, Dead Gum, Ghostland, Mani Deum, Underwater Chess, Fuku, Church of the Sea, Strawberry Pills και Emi Path. Το εξώφυλλο της συλλογής, φιλοτεχνείται καταλλήλως από τη Χριστίνα Τζάνη.