Items in Basket: 0
20-year Hangover - A Retrospective Collection

One Night Suzan

20-year Hangover - A Retrospective Collection

Label: Make Me Happy

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP + 7" +CDR €29.99
    Out of Stock
Όταν μιλάμε για ελληνική indie-pop, το μυαλό πηγαίνει κατευθείαν στους One Night Suzan, το πρώτο γκρουπ που έπαιξε συνειδητά αυτό το είδος μουσικής στη χώρα μας. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Θωμάς Πέππας (ντραμς), ο Δημήτρης Κωνσταντέλος (μπάσο), ο Γιώργος Κυριαζής (κιθάρα / φωνή) και ο Ζήσιμος Τρυφίδης (κιθάρα / φωνή), ο οποίος αργότερα σχημάτισε τους The Crooner.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των One Night Suzan ήταν τα εκρηκτικά live, οι θορυβώδεις κιθάρες και ο καταιγιστικός ρυθμός, που ωστόσο άφηνε χώρο για μια απροσδόκητη μελωδικότητα, εκφράζοντας με ποιητικό τρόπο τα άγχη και τους προβληματισμούς της μετεφηβείας. Σταδιακά ο ήχος τους εμπλουτίστηκε με περισσότερα ποπ στοιχεία, προσεγγίζοντας το ύφος εταιριών όπως η Sarah και η Creation.

Παρ’ όλο που από το 1990 μέχρι το 1996 ηχογράφησαν πάνω από 30 τραγούδια, η μόνη τους επίσημη κυκλοφορία ήταν το θρυλικό 7ιντσο “Don’t Let Them Kill Our Taste” που κυκλοφόρησε στην This Happy Feeling to 1994. Αυτό όμως αλλάζει από σήμερα.

Η Make Me Happy, σε συνεργασία με την This Happy Feeling και με τα μέλη του συγκροτήματος, κατάφερε να συγκεντρώσει όλους εκείνους τους ακυκλοφόρητους χαμένους θησαυρούς, και σε συνδυασμό με κομμάτια που είχαν συμπεριληφθεί σε συλλογές (σε CD ή κασέτα) εταιριών όπως η Shelflife, η Pop Art, η Elefant, η Noise Records και η Firestation, έχει την τιμή να κυκλοφορήσει το πρώτο LP των One Night Suzan.

Η συλλογή, με τίτλο 20-year hangover: a retrospective collection, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 300 αντιτύπων σε μπλε βινύλιο, με ένθετο που περιέχει τους στίχους των τραγουδιών και φωτογραφικό υλικό.

Ελάχιστα αντίτυπα, που περιέχουν και το αυθεντικό 7" “Don’t Let Them Kill Our Taste”.