Items in Basket: 0
Enas Allos Kavafhs

Tsilh Tzenh / Yisdakhs Vasilhs

Enas Allos Kavafhs

Label: Jenny Tsilis

Genre: World Music

Availability

  • CD €11.99
    Out of Stock

Other Formats

Το μουσικό έργο ’ Ένας άλλος Καβάφης’’ αποτελεί την πρώτη εμφάνιση στη δισκογραφία της Τζένης Τσίλη, ως συνθέτη. Συνεργάτης της στην εξαίσια ερμηνεία ο Βασίλης Γισδάκης.
Η μουσική προσέγγιση της Τζένης Τσίλη στον αθάνατο λόγο του Καβάφη, αποτελεί έκπληξη. Μακριά από ακαδημαϊσμούς και στείρες αναπαραστάσεις του παρελθόντος, προτείνει ενδιαφέρουσες μουσικές ενδυμασίες που αναδεικνύουν πεντακάθαρα το σύμπαν του ποιητή, έτσι όπως δεν είχε φωτιστεί μέχρι τώρα. Τα τραγούδια με αρμονικό πυρήνα κλασσικό αλλά με αντανακλάσεις στοιχείων jazz και rock μουσικής, κατορθώνουν να εικονοποιούν τον Καβαφικό στίχο με γλαφυρότητα, με σεβασμό στη λεπτότητα και λιτότητα του ύφους του ποιητή, αφήνοντας να διαφανεί το βάθος του στοχασμού του.
Ο Βασίλης Γισδάκης με την γεμάτη αισθαντικότητα, βάθος καθώς και ποιότητα φωνή του, αποδίδει με ιδιαίτερη ευαισθησία και λυρισμό τα ποιήματα του μεγάλου μας Αλεξανδρινού ποιητή, προσδιορίζοντας και παράλληλα αποδίδοντας σε όλο το εύρος, τη μουσικότητα και τον συναισθηματικό κόσμο των μελωδιών που συνέθεσε η Τζένη Τσίλη.