Items in Basket: 0
Mini Lp

Jaywalkers

Mini Lp

Label: Make Me Happy

Genre: 80s Wave / Rock / Pop / Punk

Availability

  • MLP €22.99
    Out of Stock
Green transparent vinyl.
Οι Jaywalkers ήταν ένα ελληνικό συγκρότημα της αγγλόφωνης σκηνής των 80’s στην Αθήνα.Δημιουργήθηκε σε συνέχεια των Migraine, ενός new wave συγκροτήματος γνωστου στη σκηνή του φημισμένου κλαμπ ‘’Πήγασος’’.
Κοινός πυρήνας των δυο γκρουπ ήταν το δίδυμο Γίωργος Μουχταρίδης Πασχάλης Πλησής στις κιθάρες και τα φωνητικά, μαζί με τα αδέρφια Γιάννη και Βασίλη Διβόλη που παιζουν βιολι πληκτρα,λαουτο και τύμπανα και κρουστά αντίστοιχα και συμμετείχαν στα φωνητικά.Το γκρουπ συμπλήρωνε ο πρόωρα αδικοχαμένος Γιώργος Μάνος στο ηλεκτρικό μπάσο.
Το συγκρότημα εκανε πολλες εμφανίσεις σε αθηναικά κλαμπ με κορυφαία στιγμή τη συναυλία ως support των Αυστραλών Triffidsστην εναρκτήρια συναυλία του θρυλικού χώρου ΡΟΔΟΝ.Αξιοσημείωτες ήσαν οι συναυλίες με τους Watermelon Men, Dream Syndicate,Green on Red,The Chills,καθως και η συμμετοχή τους στο ροκ φεστιβαλ στο Βεακειο με τους Dream Syndicate ,Hoodoo Gurus και Fleshtones.
Το 1987 κυκλοφόρησε ο μοναδικόςτουςδίσκοςενα μινιL.P. με τρεις δικές τους συνθέσεις τα ‘’You can’t be happy all the time’’,’’Good day synshine’’ και ‘’I had a dream’’,καθως και τηδιασκευήτουςστοτραγούδιτων Beatles ‘’Tomorrow never knows’’.Ο δίσκος κυκλοφόρησε με το χαρακτηριστικό εξώφυλλο του Σωτηρη Τερζίδη απο την Virgin Hellas κι ενώ υπήρξε εμπορική αποτυχία σήμερα θεωρείται συλλεκτικός και πωλείται σε πολυ ψηλα αντίτιμα.
Είκοσι χρόνια μετα τη διάλυσή τους συγκεκριμένα τον Απρίλιο του2010 επέστρεψαν στη σκηνή συμμετέχοντας,μαζι με τους Yeah! Στη συναυλία ‘’Triffids and friends’’ στο Gagarin.Εκαναν επίσης ακόμη μια εμφανιση στο Bios.
Στις εμφανίσεις αυτές είχαν στο μπάσσο την Κική Κριμιτζά.