Items in Basket: 0
Not The Last Drive

Last Drive

Not The Last Drive

Label: A Man Out Of A Man

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • TAPE €9.99
    Out of Stock
Στην πιάτσα των μουσικών αλλά και των ακροατών είναι πραγματικά ζήτημα αν θα βρεις παραπάνω μεγαλύτερο από το άθροισμα των 2 χεριών ανθρώπους που θα αμφισβητήσουν ότι οι Last Drive είναι πραγματικά οι βασιλείς του ντόπιου αγγλόφωνου rock n roll. Η αθηναϊκή μπάντα που χαρακτήρισε με την εκρηκτικότητα όχι μόνο των δίσκων αλλά και των ζωντανών της εμφανίσεων της δεκαετίας του 80 και 90 στα ντόπια μουσικά δρώμενα, δεν είναι τυχαίο ότι συνάντησε κατάμεστα clubs και πλήρη αποδοχή όταν επανενώθηκε μέσα στα 00s.
Και εκεί ακριβώς που ξεκίνησε η ηχογράφηση του τελευταίου δίσκου των Last Drive (του φερώνυμου πονήματος τους που βρέθηκε στα προθήκες φυσικών και ηλεκτρονικών δισκοπωλείων τον Απρίλη του 2018 από την Labyrinth Of Thoughts records, ακριβώς λοιπόν πάνω στην εγγραφή των νέων πονημάτων τους το καλοκαίρι του 2017 γεννήθηκε η ιδέα για τη συλλογή της A Man out of A Man με (κύριο) τίτλο NOT the Last Drive και τον υπότιτλο Έλληνες Συνθέτες σε Συνθήκες Ανάδευσης Ηχητικών Πόρων προερχόμενων εκ των Last Drive.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της A Man out of A Man, όπως σας έχω ήδη πληροφορήσει σε συζητήσεις εκ του σύνεγγυς μέσα στο Νοέμβριο και για την ακρίβεια στις 23 κυκλοφορεί από το label μία συλλογή που έχει πολύ ιδιαίτερη γραμμή απόχρωσης. Έλληνες συνθέτες, ελληνικά δίδυμα ειδικά φτιαγμένα για την περίσταση) και ελληνικά σχήματα διασκευάζουν Last Drive.
Και ενώ φυσικά δε χρειάζεται καμία σύσταση για τους τελευταίους αυτό που χρήζει υποσημείωση είναι η αγαστή συνεργασία των Drive σε αυτό το project. Οι οποίοι Last Drive και έδωσαν τα κανάλια όλου του τελευταίου τους δίσκου προς remixe από σχήματα και καλλιτέχνες (αλλά και σε συνεργασία μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του label με την Hitch Hyke), έδωσαν το okay να γίνουν διασκευές σε τρία κλασσικά τραγούδια του σχήματος από τη δεκαετία του 80 (για την ακρίβεια τα Gone Gone Gone, Have Mercy και I Love Cindy.

Οπότε συνολικά έχουμε 10 συνθέσεις (7 διασκευές/remixes του τελευταίου τους LP και 3 της κλασσικής πρώτης περιόδου του σχήματος, κυριολεκτικά 3 blasts from the past. Και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη το ένα από αυτά, το Have Mercy (από το ep Time του 1989) σε διασκευή από τον Hume Assine παίζεται ήδη από τα ραδιόφωνα. Απίστευτο και όμως αληθινό για track του συγκεκριμένου label αλλά η δουλειά του Hume Assine (υποβοηθούμενη από ένα καλογυρισμένο video) πέρασε την πρωτότυπη σύνθεση κυριολεκτικά σε διαφορετική σφαίρα λυρισμού, αναδεικνύοντας όμως παράλληλα και τα αρώματα της πρώτης εκτέλεσης.

Η άλλη έκπληξη έρχεται από τους 2 by bukowski (υποβοηθούμενοι από τα φωνητικά του Στυλιανού Τζιρίτα) και την αλά Ministry διασκευή τους στο Gone Gone Gone. Οι εκπλήξεις δε σταματούν σε αυτό το σημείο. Και δεν είναι επίσης τυχαίο ότι άνθρωποι που δεν θα περίμενε κάποιος ότι θέλουν να δουλέψουν πάνω στο υλικό των Drive είναι εδώ παρουσιάζοντας μικρά διαμάντια. Χαρακτηριστική περίπτωση το αλά βουδιστικό μάντρα που στήνει ο Κωστής Δρυγιανάκης, η βαλπούργεια σιδηροτροχιά ήχων που παραδίδουν ο G.Lemos και N.Kapralos, η κατά μέτωπο επίθεση του Κτίρια τη Νύχτα, η αποδόμηση που επιφυλάσσουν για την αγέραστη Cindy οι Άλφα Πυγμαίος 1938 και Heo Tsop, το art rock τεχνούργημα συχνοτήτων που δομεί ο Αντώνης Λιβιεράτος, η όμοια πηκτού σκότους διασκευή του Γιάννη Παπαϊωάννου στο White Knuckles και τέλος η εφιδρωμένη ηλεκτρονική διάσταση που αρμολογούν οι ΜΕΝΤΑ, όπως και η afro συστοιχία του Βig Fat Lips ξετυλίγουν ήχους πραγματικά αναπάντεχους πάνω στο συνθετικό saga των Last Drive.



Το artwork επιμελήθηκε ο πάντα αφρίζων ιδέες Αντώνης Κλειδουχάκης, το γενικό mastering έγινε από τον πεπειραμένο Παναγιώτη Χούντα ενώ συνολικά 4 video clips θα συνοδεύσουν την promo συντεταγμένη της κυκλοφορίας.