Items in Basket: 0
Life In Cage

Life In Cage

Life In Cage

Label: B-otherside / Vinyl Mania

Genre: 80s Wave / Rock / Pop / Punk

Availability

  • LP €19.99
    Out of Stock
Η B-otherSide Records σε συνεργασία με την Vinylmania Records, παρουσιάζει για πρώτη φορά σε βινύλιο, το post punk/dark wave άλμπουμ των Life In Cage, σε 200 αριθμημένα αντίτυπα.
Οι Life In Cage σχηματίστηκαν το 1984 στην Θεσσαλονίκη και μετά από αλλαγές στην σύνθεση, ηχογράφησαν τον Ιούνιο του 1985 το μοναδικό, ομώνυμο άλμπουμ τους, το οποίο αποτέλεσε και την πρώτη κυκλοφορία της νεοσύστατης τότε Lazy Dog Records σε μορφή κασέτας. Στην ηχογράφηση αυτή το σχήμα αποτελείται από τους Χρήστο Σκορδύλη (κιθάρα), Θεόφιλο Τσιολακάκη (μπάσο, φωνή), Μπάμπη Αργυρίου (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά), Γιώργο Κυριάκο (ντραμς) και Κοσμά Αλεξίου (μπάσο) ενώ σε δύο τραγούδια (Νεκροψία, Fall in a basket full of snakes) ντραμς παίζει ο Λάζαρος Πλιάμπας. Με εμφανή την αγάπη τους στον dark wave ήχο, παραδίδουν ένα άψογο δείγμα του είδους, μπολιασμένο με στοιχεία ατόφιας post punk αισθητικής στην αγγλική γλώσσα, εκτός από δύο τραγούδια στα οποία πειραματίστηκαν με την "δύσκολη" –για το είδος μουσικής τους– ελληνική γλώσσα.
Η έκδοση έχει γίνει σε 200 αριθμημένες κόπιες, οι οποίες ακολούθησαν πιστά το εικαστικό της αυθεντικής κασέτας, ενώ ο ήχος έχει τύχει επεξεργασίας καθαρισμού και mastering από τον Γιάννη Κύρη (www.kyris.gr). Στο δισέλιδο συνοδευτικό ένθετο θα βρείτε όλους τους στίχους, βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφίες των μελών καθώς και δημοσιεύματα από τον τύπο της εποχής.
Μπορείτε ν' ακούσετε το άλμπουμ εδώ:
https://lazydogrecords.bandcamp.com/album/life-in-cage