Items in Basket: 0
Unicorn Pan

Ziggy Was

Unicorn Pan

Label: Labyrinth Of Thoughts / Ikaros

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP €19.99
    Out of Stock



Οι Ziggy Was πήραν το όνομά τους από τα τραγούδια του David Bowieiggy Stardust) και Bob Marley (Johnny Was), ξεκινώντας το 1992. H μουσική τους ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα από hardcore, grunge, punk, ενώ δεν έλειπαν τα metal αλλά και funk στοιχεία. Τα φωνητικά και τις κιθάρες τα είχε αναλάβει ο Πάνος Ρώσσης, το μπάσο ο Λάμπρος Σαλτσίδης (ex Λώλαμα) και τα ντραμς ο Κώστας Καρκάλης (ex Γκούλαγκ).


Το 1994 κυκλοφορούν το πρώτο τους 7’’ single μαζί με το περιοδικό Fractal Press και ακολουθούν το LPHere” και το Mini LPTwo turns to one”.


Το 1997 προσθέτουν τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη στην σύνθεσή τους (ex Πίσσα και πούπουλα), και κυκλοφορούν το εκπληκτικό “Unicorn Pan”. Ένας από τους καλύτερους αγγλόφωνους δίσκους της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής. Εξαιρετικές συνθέσεις με την μπάντα να είναι σε απόλυτη φόρμα και μια παραγωγή που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες του εξωτερικού.


Δυστυχώς την ίδια χρονιά η μπάντα διέλυσε και χρειάστηκαν 16 χρόνια για να ξανασυναντήσουμε τους Σαλτσίδη και Ρώσση στους ClerksConspiracy.


Oι Labyrinth of thoughts records και Ikaros records κυκλοφορούν το “Unicorn Pan” για πρώτη φορά σε βινύλιο σε μια συλλεκτική – επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του.


Σε 200 αντίτυπα, όλα σε μαύρο χρώμα.