Items in Basket: 0
Nyn

Stassinopoulou Kristi & Kalyviotis Stathis

Nyn

Label: Riverboat Records

Genre: World Music

Availability

  • CD Digi / Cardboard €15.49
    Out of Stock

Ο καινούργιος αριστουργηματικός δίσκος της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη, με τίτλο ΝΥΝ, κυκλοφορεί στις 26 Αυγούστου από την βρετανική δισκογραφική εταιρία Riverboat Records / World Music Network σε όλον τον κόσμο.


Περιέχει 12 τραγούδια που είναι μια υπέροχη μίξη Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Psychedelic Rock, Ηλεκτρικού Ρεμπέτικου, Βυζαντινών μελωδιών, Punk Rock & Electronica από τα οποία ξεχωρίζουν τα Έρχεται Χειμώνας, Ουδέν Οίδα, Για Μια Στιγμή, Όλα Πάνε Κι Έρχονται!!


 


Το ΝΥΝ είναι το άλμπουμ που αναμένεται να πάρει διθυραμβικές κριτικές στα διεθνή κι Ελληνικά media και να σκαρφαλώσει στην κορυφή των World Music Charts όπως το Greekadelia!!


------------------------------------------------------------------------


 


Πρωτοπόροι στη μίξη ελληνικών, βαλκανικών και μεσογειακών  δρόμων και ρυθμών με την ψυχεδέλεια, το πανκ και την electronica, η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης κινούνται εδώ και χρόνια κυρίως στο εξωτερικό, παίζοντας σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ και σε κλαμπ της παγκόσμιας world music σκηνής.


 


Οι δίσκοι τους κυκλοφορούν και ακούγονται στα ραδιόφωνα της Ευρώπης, της Αμερικής και του Καναδά, μέχρι την Βραζιλία και την Ιαπωνία, παίρνοντας εξαιρετικές  κριτικές και διακρίσεις από τον διεθνή μουσικό τύπο, ενώ τραγούδια τους συμπεριλαμβάνονται σε compilation CDs  μαζί με τα πιο σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.


 


Το ΝΥΝ είναι ο έκτος δίσκος της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη μετά από τους δίσκους τους Greekadelia, Ταξιδοσκόπιο, Τα Μυστικά των Βράχων, Ηχοτρόπια και Υφαντόκοσμος.


 


Δύο δίσκοι τους ανέβηκαν για πάνω από έναν μήνα στο νούμερο 1 των World Music Charts Europe, το Greekadelia και Τα Μυστικά των Βράχων. Τα World Music Charts Europe είναι τα επίσημα charts των Ευρωπαϊκών μουσικών ραδιοφώνων της EBU. Όλοι οι δίσκοι τους έχουν μπει και παραμείνει για μήνες στα top 10 πολλών Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων ραδιοφώνων


 


Σημαντικά ραδιόφωνα, το BBC της Αγγλίας, το Funkhouse Europa και το Radio Bremen της Γερμανίας, το Radio 3 και Radio 4 της Ισπανίας, έχουν αναμεταδώσει ζωντανά συναυλίες τους και προσκαλούν συχνά την Κρίστη και τον Στάθη στα στούντιό τους.


 


Εφημερίδες όπως η Guardian, η Independent, η Financial Times, η New Internationalist, η Ισπανική El Pais, η Καναδική La Presse και μουσικά έντυπα όπως τα βρετανικά fRoots, Songlines, Time Out, τα Ισπανικά World Music, Batonga!, Folc, το Σουηδικό Lira mag, το Γερμανικό Folker, τα Αμερικάνικα Billboard, Global Rhythm, Improvijazzation  και πολλά άλλα, έχουν δημοσιεύσει συνεντεύξεις, εξώφυλλα και πολύ καλές κριτικές και παρουσιάσεις για τους δίσκους και για τις ζωντανές εμφανίσεις τους.


 


------------------------------------------------------------------------


 


Ήδη πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, ο καινούργιος δίσκος ΝΥΝ  έχει αρχίσει να συζητιέται και να αναμεταδίδεται με θετικά σχόλια από ραδιοφωνικούς παραγωγούς της world music σκηνής ανά τον κόσμο:


 


New Internationalist  UK magazineSeptember 2016,


(4 stars review)


★★★★ LG


 


GLOBALAGOGO (ραδιοφωνικός σταθμός Ritchmont, USA)


 


“…This is a powerful, mature work that deserves a wide international audience...”


http://www.globalagogo.com/2016/07/kristi-stassinopoulou-stathis.html


 


 


ROOTS WORLD


http://www.rootsworld.com/audio/nyn-16.shtml


 


Marketing Points


 


• A truly original, and entirely beautiful, take on the folk music of Greece


 


Greek traditional folk, rebetika and modal Byzantine chanting meets psychedelic rock, punk and contemporary electronica


 


• An incredibly inventive album which offers salve to their home country Greece


 


Following on from the success of their previous Riverboat Records release Greekadelia (TUGCD1065)


 


• Songs about the suffering that Greece has had to endure and how one can escape from it


 


• Kristi and Stathis offer up a musical manifesto for their times