Items in Basket: 0
Makrygiannhs Kontogiannhs Ki H Ellada Akoma Zei

Papadopoulos Xarhs / Rasoulhs Manwlhs

Makrygiannhs Kontogiannhs Ki H Ellada Akoma Zei

Label: Mlk

Genre: World Music

Availability

  • CD Digi / Cardboard €12.99
    Dispatched within 5-10 working days
Τα ανέκδοτα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη σε μουσική του Χάρη Παπαδόπουλου γραφτήκαν το διάστημα 2001-2003.

"Μακρυγιάννης Κοντογιάννης κι η Ελλάδα ακόμα ζει"(η πρώτη εργασία μιας τριλογίας) που είχε αναγγείλει ο Μανώλης το 2004.

Ο Δημητρης Κοντογιάννης, ερμηνευτής 5 τραγουδιών, είναι αυτός που έχει ερμηνεύσει τα περισσότερα τραγούδια του Μ. Ρασούλη.

Η Πρωτοεμφανιζόμενη Street Choir of Hatera, ερμηνεύει "Η κόλαση μου είσαι εσύ" σαν από εξέδρα γηπέδου και αποτελεί την πρώτη ρυθμική χορωδία παγκοσμίως.

"Τα Λιμενάρια" ερμηνεύει ο Αργύρης Μπακιρτζής, (γράφτηκε ειδικά γι’ αυτόν) "φτιάξτο και δώστο στον Αργύρη" είπε στον Χάρη ο Μανώλης.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές από live στην Αθήνα (2004), ερμηνεύουν μοναδικά το "Μια μέρα ο Άγιος Γεώργιος" για πρώτη φορά σε δίσκο του Ρασούλη.

Βερολίνο1995, συναυλία στο "Σπίτι των Πολιτισμών του Κόσμου" (Haus der kulturen der welt), η Ναταλία Ρασούλη καθηλώνει το κοινό με τις ερμηνείες της στο "Nick the Greek" και στο "Υπάρχει μια Ελλάδα" (τίτλος της τελευταίας συνέντευξης του Μανώλη).

Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει, κατ' επιθυμία του Ρασούλη, το πιο ιδεολογικό του τραγούδι (όπως συνήθιζε να λέει συχνά) "Ο μέσα μου Guevara".

Ο δίσκος κλείνει με το "Μόνος στη Θεσσαλονίκη" από τον σύνθετη.

Ένα τραγούδι για τον Μανώλη στη Θεσσαλονίκη από τον ίδιο.

Στον πρόλογο και επίλογο του δίσκου, η φωνή του Μανώλη Ρασούλη.



Υ.Γ. Εξώφυλλο: Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, παιδικός φίλος και συνοδοιπόρος του στιχουργού.