Items in Basket: 0
Rewind

4hardgroove

Rewind

Label: We Funk! Records

Genre: Freestyle / Nu Jazz / Funk / Afro

Availability

  • CD Digi / Cardboard €10.99
    Out of Stock

Οι 4hardgroove δημιουργήθηκαν το 2007 στη Θεσσαλονίκη από τους Χάρη Καπετανάκη (σαξόφωνο), Δημήτρη Αγγελάκη (πλήκτρα- βιμπράφωνο), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσο) και Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα).


 


Ο έντονος, συμπαγής και δυναμικός τους ήχος, γεμάτος πλούσιες αρμονίες, δημιουργεί ένα ξεχωριστό μουσικό κλίμα που ισορροπεί περίτεχνα μεταξύ jazz και funk και βασίζεται στην συνεχή αυτοσχεδιαστική αλληλεπίδραση των μελών του. Η τελική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται από το funky groove του σαξοφώνου, τις σολιστικές ικανότητες στα πλήκτρα και ιδιαίτερα στον ήχο του βιμπραφώνου και το σφιχτοδεμένο rhythm section με επιρροές από τη Βοστωνέζικη funk σκηνή, την οποία και βίωσε το δίδυμο Βαργιαμίδη /Γιαλαμά κατά τη διάρκεια παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την τελική πινελιά δίνουν τα ιδιαίτερα soulful φωνητικά του Georges Perin που συμμετέχει σε 3 tracks.


 


Το μουσικό τους ύφος είτε χαρακτηριστεί Jazz-funk ή soul-jazz, είτε nu soul/funk ή nu jazz, είτε acid jazz ή και οποιοδήποτε παραπλήσιο είδος, αυτό έχει μικρή σημασία. Η ουσία είναι ότι οι 4hardgroove είναι ένα street funk κουαρτέτο με hardgroove jazz δομές που όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη τη χώρα κερδίζοντας την εκτίμηση του κοινού με την άρτια τεχνική του και το σφικτό εκλεπτυσμένο του groove.