Items in Basket: 0
Ovolos Sto Stoma

Livieratos Antonis

Ovolos Sto Stoma

Label: Puzzlemusik

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €12.99
    In Stock
Το «Οβολός στο Στόμα» περιλαμβάνει 10 τραγούδια και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια του άλμπουμ "4 1/2" (Puzzlemusik, Νοέμβριος 2018) που σηματοδότησε την τότε επιστροφή του Λιβιεράτου σε άλμπουμ με ελληνικό στίχο ύστερα από μια σειρά instrumental δίσκων (προσωπικών ή με το σχήμα Κεφάλαιο 24) ή δίσκων με τραγούδια με αγγλικό στίχο (με το συγκρότημα των Dr. Atomik). Μάλιστα είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Αντώνη στο οποίο δεν συναντάμε ούτε ένα instrumental κομμάτι. Και τα 10 κομμάτια είναι τραγούδια.
Και αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά από το "4 1/2"...
To «Οβολός στο Στόμα» είναι το πιο «ωμά» ροκ άλμπουμ απ’ όσα έχει ηχογραφήσει ποτέ ο Αντώνης με το όνομα του. Και αυτό παρότι οι ηχητικές πηγές που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι, πέρα απ’ τη φωνή, κυρίως συνθετικοί ήχοι. Ακόμη κι έτσι όμως, αυτό που εισπράττει κανείς ακούγοντας τον «Οβολό» είναι ροκ και όχι «electro-rock» ή «electro-κάτι» .
Το άλμπουμ κλείνει το μάτι σε μια εποχή που συγκροτήματα που δεν χαρακτηρίζονταν απαραίτητα από κιθαριστικές εξάρσεις, όπως οι Suicide και οι Kraftwerk ή οι Pere Ubu και οι Devo, ήταν (και γίνονταν αντιληπτά ως) ροκ. Ο δίσκος εμπνέεται από και (με την προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Λιβιεράτου) κινείται προς αντίστοιχες κατευθύνσεις.
Εξάλλου, ο Αντώνης μέσα από την μακρά δισκογραφία του - είτε την solo, είτε με το Κεφάλαιο 24 ή τους Dr. Atomik, είτε με τις κατά καιρούς συμμετοχές του στα συγκροτήματα Sigmatropic (των οποίων παραμένει ακόμη μέλος), Illegal Operation (στην πρώτη σύνθεση τους της περιόδου 2001-2003), είτε ακόμη με τους βραχύβιους Headless Elvis, είτε βεβαίως με τις πολυάριθμες φορές που έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο ή για τον κινηματογράφο - έχει αποδειχτεί πνεύμα ανήσυχο. Διατηρεί την αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί κάθε φορά άλλα μονοπάτια με αποτέλεσμα να μας παρουσιάζεται κάθε φορά διαφορετικός.

Fan Facts:
1. Για πρώτη φορά στην ως τώρα δισκογραφία του ο Αντώνης Λιβιεράτος μελοποιεί ποίημα, καθώς ως σήμερα οι στίχοι (όπως και η μουσική) όλων των τραγουδιών γραφόταν από τον ίδιο. Το εναρκτήριο του άλμπουμ τραγούδι, το "Αρχάγγελος τον Σεπτέμβριον βοών μέσα στην πλάσι" αποτελεί μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου από τη συλλογή "Οκτάνα" (Ίκαρος Εκδοτική Εταιρεία, 1980).

2. Το τραγούδι "Επιστροφή στο σπίτι (μέρος 2ο)" περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ σε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή που γνωρίσαμε στην πρώτη του ηχογράφηση για το άλμπουμ "Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα" (Hitch-Hyke, 1996).


Το CD «Οβολός στο Στόμα» κυκλοφορεί σε τρίπτυχη χάρτινη συσκευασία.
Artwork: Ελένη Κεσαπίδου Εικαστικό εξωφύλλου: Νεφέλη Λιβιεράτου

Όλα τα τραγούδια ενορχηστρώθηκαν και παίχτηκαν από τον Αντώνη Λιβιεράτο: Φωνή, αναλογικοί συνθετητές, προγραμματισμός drum machine, Rhodes πιάνο, organ, μπάσο.

Παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη: Αντώνης Λιβιεράτος
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος @ sweetSpot