Items in Basket: 0
Ballad For A Pierced Heart ( H Mpalanta Ths Trypias Kardias )

Bernard Jean - Michel

Ballad For A Pierced Heart ( H Mpalanta Ths Trypias Kardias )

Label: Veego Records

Genre: Soundtrack

Availability

  • LP €15.99
    Out of Stock
Η Veego Records με μεγάλη χαρά κυκλοφορεί αποκλειστικά σε βινύλιο το soundtrack της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» σε μουσική Jean-Michel Bernard. Η καθηλωτική jazz noir Του Γάλλου συνθέτη σε συνδυασμό με το επαρχιακό “γκανγκστερικό” κλίμα της ταινίας συνδυάζονται αρμονικά εκφράζοντας το όραμα του σκηνοθέτη να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει το «Ασανσέρ για Δολοφόνους» του Miles Davis ή το αριστουργηματικό «Εν Ψυχρώ» του Quincy Jones. Και η αλήθεια είναι πως η κυκλοφορία του «Ballad for a Pierced Heart» από τη Veego Records αποτελεί μια ενόρμηση, μια ενστικτώδη ανάγκη που γεννήθηκε καθώς η μουσική της επένδυση θυμίζει εμβληματικά έργα ενώ ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στις μελωδίες του Κώστα Καπνίση από τα ‘60s του Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι μουσικές αυτές είναι που καταφέρνουν να αναδείξουν και να αναδειχθούν από την ποιότητα του βινυλίου όσο λίγες…

Ο Jean-Michel Bernard επισφραγίζει με τον δικό του τρόπο τη μοναδικότητα αυτής της δουλειάς με το σχεδόν μόνιμα «ιδιότροπα» παιχνιδιάρικο ύφος, είτε συνθέτει για κωμωδία είτε για δράμα. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, ενδεικτικά αναφέρει:
«Η συνάντηση με τον Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Ένας υπέροχος άνθρωπος. … Ένας Καλλιτέχνης φτιαγμένος από αυτό το μοναδικό υλικό, τόσο σπάνιο αυτές τις εποχές που όλα πάνε κατά διαόλου. Είναι ένας ξεχωριστός, αληθινός δημιουργός, και η μουσική του δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο Ζαν-Μισέλ είναι η μουσική του, και η μουσική του είναι ο Ζαν-Μισέλ».