Items in Basket: 0
White Flag

Mechanimal

White Flag

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • 7" €9.99
    Out of Stock
Με το White Flag Single, που προετοιμάζει την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους, οι Mechanimal κλείνουν τον κύκλο μιας αποκαλυπτικής διαδρομής που ξεκίνησε με τα industrial δυστοπικά αστικά τοπία του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ τους πίσω στο 2012, μπήκε στην τροχιά του καθαρού post punk electro με το Secret Science του 2014 και παραδόθηκε με τόλμη στη φωτεινή ρωγμή του ΔΠΔ το 2016.

Τα δύο νέα τραγούδια του White Flag Single δεν υψώνουν τη λευκή σημαία που δηλώνει την παράδοση άνευ όρων, αλλά αυτή που ορίζει το τέλος των προσωπικών, κοινωνικών, κοσμικών εχθροπραξιών του παρελθόντος. Στο Easy Dead, η καθόλου αθώα ιστορία του σύγχρονου κόσμου γράφεται από την αρχή - σαν προειδοποίηση για το μέλλον και στο Red Mirror αποκαλύπτεται η μόνη δύναμη για επιβίωση: αυτή που παίρνει τη μορφή μιας λυτρωτικής καταστροφής, με μοναδικό σκοπό να ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

Τα θεατρικά φωνητικά - σήμα κατατεθέν της συνεργασίας των Mechanimal με τον Freddie F. - συναντούν την κιθαριστική παραμόρφωση του Τζίμη Πολιούδη (Easy Dead) και του Γιώργου Θεοφανίδη (Red Mirror), ακριβώς στο σημείο όπου το shoegazing διασπά στις πρώτες του πολύτιμες ύλες το motorik drone n’ roll, έτσι όπως το όρισαν με κάθε τους μικρή ή μεγάλη ιστορία οι Mechanimal στη διάρκεια μιας δεκαετίας που, αν δεν υπήρχαν, θα τους αναζητούσε ως το πιο ιδανικό soundtrack της.

Το artwork του single βασίστηκε σε μια ιδέα της Αγγελικής Βρεττού. Το βίντεο του Easy Dead σκηνοθέτησε ο Χρήστος Σαρρής. Το βίντεο του Red Mirror σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καράμπελας.

Κυκλοφορεί σε limited edition λευκό 7” βινύλιο