Items in Basket: 0
Short Stories Lasting Shadows

Burgundy Grapes

Short Stories Lasting Shadows

Label: Inner Ear

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • LP 180gr+CD €19.99
    Out of Stock
Οι Burgundy Grapes, ένα instrumental σχήμα με πυρήνα τους Γιώργο Κολυβά και Αλέξανδρο Μιαούλη, δημιουργούν μοναδικά ηχοτοπία, ως αποτέλεσμα ενδοσκόπησης παρά επιτηδευμένης συμπόρευσης με την επικαιρότητα. Συνδυάζοντας λυρισμό με στοιχεία του κλασικού μινιμαλισμού και ψυχεδελικές, κινηματογραφικές αναφορές, αφήνουν με κάθε κυκλοφορία τους το προσωπικό αποτύπωμά τους στον ωκεανό της μουσικής.



Το φθινόπωρο του 2017 επιστρέφουν με το τρίτο album τους, “Short Stories, Lasting Shadows”, που θα κυκλοφορήσει σε special limited έκδοση βινυλίου και σε digital album από την Inner Ear.



Το album ηχογραφήθηκε κατά διαστήματα τα τελευταία χρόνια σε διάφορα γεωγραφικά σημεία και σε αυτό συμμετείχαν, πέρα από το βασικό συνθετικό ντουέτο, που έπαιξε, όπως συνηθίζει, κιθάρες και διάφορα άλλα όργανα, οι παλιοί και αξιόλογοι συνεργάτες του, (Γιώργος Τσιατσούλης - ακορντεόν - organ, Σταύρος Παργινός - τσέλο, Νίκος Βελιώτης - τσέλο, Φώτης Σιώτας - βιόλα, Γιώργος Κατσάνος - harmonium), όπως και νέοι (Θοδωρής Ρέλλος - βαρύτονο σαξόφωνο, Διονύσης Μακρής - κοντραμπάσο).



Το αποτέλεσμα, στοχαστικό και συναρπαστικό, έχει τη μελωδία ως αναπόσπαστο στοιχείο του, ενώ φωτεινές στιγμές ελπίδας ταξιδεύουν τον ακροατή πέρα από προβληματισμούς του παρελθόντος και του σήμερα, δίνοντας στο μέλλον μια λιγότερο απειλητική διάσταση.