Items in Basket: 0
Tora

Alex Drakos Trio

Tora

Label: Puzzlemusik

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD €11.99
    In Stock
Πρόκειται για το προσωπικό όχημα του καταξιωμένου ντράμερ Αλέξανδρου - Δράκου Κτιστάκη στο οποίο συμβάλουν δημιουργικά οι Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), αμφότεροι μέλη των TheNextStepQuintet.

Το Tora έχει σαν αφετηρία την jazz αλλά αντλεί στοιχεία και από ένα μεγάλο φάσμα άλλων μουσικών ειδών (rockκαι pop, electro, ελληνική παραδοσιακή μουσική). Τα στοιχεία αυτά είναι αφομοιωμένα σε ένα λειτουργικό σύνολο, αποτελούν ένα «όλον» και συνθέτουν ένα conceptάλμπουμ όπου το κάθε ένα από τα 10 κομμάτια που το απαρτίζουν αποτελεί σταθμό μιας ιστορίας, χωρίς όμως ποτέ να χάνει τη μοναδικότητα του.

Σε αυτό συμβάλουν επίσης η αφήγηση, η ποίηση και ο προφορικός λόγος. Από το εναρκτήριο ήδη “Suffering” με την αφήγηση του David Lynch (εμπνευσμένο από κείμενο του Arthur Miller) ή με το “Sublove” (στο οποίο ενσωματώνεται απόσπασμα από ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη), ο λόγος εντάσσεται λειτουργικά στο σύνολο και προσθέτει το δικό του χρώμα.

Το Tora είναι ένα άλμπουμ που αφορμάται μεν από τη jazz αλλά ξεπερνά τα όρια της. Πολυποίκιλο και ατμοσφαιρικό, ένα άλμπουμ συνόλου που καλεί τον ακροατή εντός του και τον οδηγεί σε μια μυσταγωγική εμπειρία.

Το Alex Drakos Trio αποτελείται από τους: Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα - samples), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο-πλήκτρα) Ντίνος Μάνος (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο).

Συμμετέχουν: David Lynch (αφήγηση στο “Drum Suffering”), Κωστής Χριστοδούλου (keyboards στο “Tora”), Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο στο “Paintitblack”), Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα στο Elegie που είναι και δική του σύνθεση)

Η ηχογράφηση και η μίξη του Tora έγινε στα Lizard Sound Studios από τον Δημήτρη Καρπούζα.
Mastering: Bob Katz (Digital Domain, USA).
Παραγωγή: Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Καρπούζας

Φωτογραφία: Όλγα Τζίμου
Artwork: Ελένη Κεσαπίδου