Items in Basket: 0
Synthetic Soundscapes Of Modern Urban Morality

Various Artists

Synthetic Soundscapes Of Modern Urban Morality

Label: Geheimnis

Genre: Electro / Electro-Rock

Availability

  • LP €14.49
    Out of Stock

Black vinyl


Η Geheimnis Records κρατόντας την υπόσχεσή της γιά την προώθηση νέων καλλιτεχνών και σχημάτων, παρουσιάζει την δεύτερη κυκλοφορία της πάνω σε καλλιτέχνες και συγκροτήματα που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα (ή σχεδόν στα πρώτα τους) και αναζητούν την προσοχή και εκτίμηση του κοινού. Αυτήν τη φορά η συλλογή δεν περιορίζεται σε σχήματα και καλλιτέχνες μόνο από την Ελλάδα, αλλά επεκτείνεται και ακτός συνόρων. 5 καλλιτέχνες και σχήματα προέρχονται από την Γαλλία, Γερμανία και την Αυστρία. Πολλά απ’αυτά έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάποιο υλικό τους σε κασσέτα, ενώ άλλα προωθούν την μουσική τους μέσω του Bandcamp, του Youtube και του Soundcloud και η παρούσα συλλογή είναι η πρώτη επίσημη δισκογραφία τους. Η Geheimnis Records θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους καλλιτέχνες που προσέφεραν την μουσική τους. Αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί μας γιά πρώτη φορά, αυτούς που παραχώρησαν κάποια ειδική έκδοση γιά την παρούσα συλλογή, καθώς κι αυτούς με τους οποίους έχουμε ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν και μας τιμούν γιά ακόμη μιά φορά με την εμπιστοσύνη τους.



Η “Hante.” είναι η σόλο προσπάθεια της Hélène de Thoury, του ήμισυ του Γαλλικού ντουέτου “Minuit Machine”. Κυκλοφόρησε το πρώτο της σίνγκλ τον Δεκέμβριο του 2014 και πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ το καλοκαίρι του 2015. Η “Kristal Ann” (Άννα Μιχαϊλίδου) είναι η φωνή του Ελληνικού σχήματος των “Paradox Obscur”. Διατηρεί το προσωπικό της πρότζεκτ (με το όνομά της) και το κομμάτι της “Killing Jokes” είναι γραμμάνο ειδικά γιά την παρούσα συλλογή. Το κομμάτι “Ελπίδα/Στάχτη - Ashes of Hope” προέρχεται από το πρώτο της άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει σε cd. Οι “Monowelt” προέρχονται από το Βερολίνο. Οι Marta Raya και Daria Leere άρχισαν να ηχογραφούν τον προηγούμενο χρόνο, ενώ έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους από το 2012. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία μας το Φθινόπωρο. Οι “Koma Koma” έχουν τη βάση τους στην Βιέννη. Αποτελούνται από τους Genio Revox, Davyd Mitma και Wolfgang Gray. Είναι το μοναδικό συγκρότημα της συλλογής που βασίζεται στις κιθάρες, ενώ χρησιμοποιεί βαθειά, σκοτεινά ατμοσφαιρικά φωνητικά. Είναι η πρώτη τους δουλειά που κυκλοφορεί επίσημα. Οι “Paradox Obscur” έρχονται από την Ρόδο. Η Kriistal Ann τραγουδάει και συνθέτει, ενώ ο συνεργάτης της Toxic Razor εκτός του ότι συνθέτει και παίζει κι αυτός, παράλληλα πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ και μουσικές. Οι “23rd Underpass” είναι το πνευματικό παιδί του συνθέτη Κώστα Ανδριόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε το γκρούπ το 2008 – 2009. Μετά από κάποια προβλήματα στα πρώτα του βήματα, βρήκε τελικά μία σταθερή φωνή και στιχουργό στο πρόσωπο της Νάντιας Βασιλοπούλου και κυκλοφόρησε πέρσυ το πρώτο του άλμπουμ. Η “Aga Wilk” είναι ένα γυναικείο σόλο πρότζεκτ από το Βερολίνο, η οποία πειραματίζεται σε Disco-Experimental ήχους με Techno στοιχεία. Το πρώτο της άλμπουμ αναμένεται το καλοκαίρι του 2015. Οι “Minuit Machine” έρχονται από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από το Παρίσι. Πέρσυ οι Hélène de Thoury και η Amandine Stioui κυκλοφόρησαν το πρώτο τους πετυχημένο άλμπουμ. Η παρούσα έκδοση του κομματιού δημιουργήθηκε ειδικά γιά την συλλογή. Ο άνθρωπος πίσω από το πρότζεκτ “Impersonate or Die” είναι ο Nick Stonem. Η βάση του είναι η Αθήνα και τα επιθετικά synth-punk κομμάτια του βρίσκουν γιά πρώτη φορά τον δρόμο τους στα αυλάκια του βινυλίου. Οι “Regressverbot” τέλος απ’την Θεσσαλονίκη, είναι ήδη γνωστοί από την συμμετοχή τους στην συλλογή μας “No Radar”. Ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ είναι στα σχέδιά τους να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της άλλης σε συνεργασία με την Geheimnis Records.



Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου 2015, σε 300 αριθμημένες στο χέρι κόπιες βινυλίου, οι μισές εκ των οποίων σε μαύρο και οι άλλες μισές σε διάφανο μπλέ χρώμα, περιλαμβάνοντας ένα ένθετο με στίχους, φωτογραφίες και πληροφορίες γιά το κάθε συγκρότημα.