Items in Basket: 0
Hxografhseis 1981 - 1984

Koympotrypes A.e.

Hxografhseis 1981 - 1984

Label: Geheimnis

Genre: 80s Wave / Rock / Pop / Punk

Availability

  • LP €15.99
    Out of Stock

black vinyl


Οι Κουμπότρυπες Α.Ε. ήταν ανήσυχοι νέοι κι άκουσαν τη ροκ μουσική σε όλο της το φάσμα. Αγάπησαν όμως τους Joy Division, τους Public Image Limited, τους Virgin Prunes, τους Tuxedοmoon,τους Bauhaus και πολλούς άλλους ήρωες της dark / new wave σκηνής. Ήταν πολύ δύσκολο να περιορίσεις σε λέξεις και ορισμούς τη μουσική που έπαιζαν. Ασφαλώς στη γέννησή τους συνέβαλαν καθοριστικά τα σπερματοζωάρια του punk. Αλλά σε κάθε περίπτωση είχαν ένα τελείως δικό τους στυλ.


Το 1979 αυτό που αργότερα στην Ελλάδα ονομάστηκε ανεξάρτητη σκηνή δεν υφίστατο. Δύο συγκροτήματα υπήρχαν όλα κι όλα σ’ αυτό το χώρο, Οι “Πνευμονοκονίασις” και οι “Παρθενογένεσις”, για να ακολουθήσει ο Γιώργος Βανάκος (Remember) με τις “Συμπληγάδες”, οι “Magic De Spell” και τα πρώτα γκρουπ της punk σκηνής.


20 Απριλίου του 1979 στην Σπετσών 11 στο Xατζηκυριάκειο του Πειραιά στο σπίτι του Νίκου Μπαρμπούνη σχηματίζεται  από πρωτοβουλία του γνωστού και καταξιωμένου σήμερα έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού οι Κουμπότρυπες Α.Ε.


Το σχήμα στην πρώτη του σύνθεση του το αποτελούν οι συμμαθητές του στην Δευτέρα Γυμνασίου Νίκος Ζηλάκος, Νίκος Μόσχος, Νίκος Μπαρμπούνης, και οι μικρότεροι  Νίκος Χούλης και  Τάσος Κουμπιός  - ο κατά μία τάξη μικρότερος αδερφός του Μιχάλη. Το όνομα του γκρουπ το πρότεινε κι έγινε αποδεκτό ο Νίκος Μόσχος.


Λίγες μέρες μετά αγόρασαν τα πρώτα τους φτηνά όργανα και το συγκρότημα άρχισε να κάνει πρόβες, συνήθως τα Σαββατοκύριακα, και κάποια απογεύματα της εβδομάδας στην Οικονόμου 26 στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά στο υπόγειο του σπιτιού του Νίκου Ζηλάκου. Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία τους... Περισσότερα για το θρυλικό αυτό συγκρότημα στο 24σέλιδο ένθετο της έκδοσης.


Φεβρουάριος 2015 : Η Geheimnis Records συγκεντρώνει την πλειοψηφία των κομματιών της περιόδου 1981 – 1984, καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό, σε μία συλλεκτική έκδοση 438 αριθμημένων βινυλίων, μαύρου και διάφανου γκρί χρώματος.




4 συνδυασμοί


- artwork 1 (black&white cover) with black vinyl


- artwork 1 with grey vinyl


- artwork 2 (grey cover) with black vinyl


- artwork 2 with grey vinyl