Items in Basket: 0
Kalh Sas Orexh

Genia Tou Xaous / Adiexodo

Kalh Sas Orexh

Label: B-otherside / Scarecrow

Genre: 80s Wave / Rock / Pop / Punk

Availability

  • LP €15.99
    Out of Stock

Grey vinyl


Μάιος 1984: Kυκλοφορει η πρωτη DIY punk παραγωγη στην Ελλαδα, η κασέτα Α...διέξοδο/Γενιά Του Χάους. Άνοιξη του 2013: Πέφτει απο εμάς στο τραπέζι η ιδέα για κυκλοφορία του υλικού της κασέτας σε βινύλιο. Ιούνιος 2014: Μετά απο ένα χρόνο από τη συγκέντρωση του υλικού και 30 χρόνια απο την πρώτη κυκλοφορία, η B-othersdie Records και η Scarecrow Records σάς παρουσιάζουν το υλικό της κασέτας σε βινύλιο. Οι μπάντες ηχογράφησαν τα τραγούδια τους στο Studio του Θοδωρή Μπουσιώτη στα τέλη του 1983, οι συνθέσεις είναι αυθόρμητες και φορτωμένες με νεανικό θυμό και οργή. Στην κασέτα ακούστηκαν για πρώτη φορα, μεταξύ άλλων, κομμάτια σαν την "Μπάσταρδοκρατια" των Γενια Του Χαους και τα "Διπρόσωπα Συστήματα" από τους Αδιέξοδο, σε πρώτες "ωμές" εκτελέσεις. Τραγούδια, δηλαδή, τα οποία έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στην ιστορία της Ελληνικής πανκ - και όχι μόνο - σκηνής. Έκτος απο τα τραγούδια της κασετας, η έκδοση του βινυλίου είναι εμπλουτισμένη με τέσσερα επιπλέον τραγούδια των Αδιέξοδο, το "Απάθεια" που ηχογραφήθηκε το 1985 και τρία απο την συναυλία τους στο Κύτταρο το Απρίλιο του 1985: "Εξακρίβωση στοιχείων", "Απομόνωση" και "Οικογένεια". Την πλευρά των Γενιά Του Χάους συμπληρώσαμε με τα "Πόλεμος για ποιούς" και "Άγνωστος στρατιώτης" απο ζωντανή εμφάνιση στα Ιωάννινα το Μάρτιο του 1985, καθώς και με ένα απο τα λιγότερα γνωστά τραγούδια τους, το καταπληκτικό "Ξύπνα εργάτη", ηχογραφημένο το 1986.
Ο δίσκος κυκλοφορεί σε 1000 αντίτυπα - 500 σε μαύρο βινύλιο και 500 σε γκρι - με καινούριο artwork καθώς και εξασέλιδο ένθετο με ανέκδοτες φωτογραφίες και στίχους.


Αdiexodo (Dead End) /Chaos Generation "Enjoy your meal " split LP
Αδιέξοδο (Dead End) and Γενιά Του Χάος (Chaos Generation) were among the first and most important Greek punk bands in the early '80...s. For both, this was their first official release and one of the first DIY punk releases in Greece. The bands recorded their songs in late 1983 and the split was released in May 1984 on tape only. Now, 30 years later we bring it on vinyl with three unreleased bonus songs from Γενιά Του Χάος and four from Αδιέξοδο. Nearly 60 minutes music in total. The artwork has also been updated: The six-page insert will include many archive/unpublished photos and lyrics in Greek and English. An essential release for any fan of early Euro hc/punk, at 500 black and 500 grey colored vinyls.