Items in Basket: 0
Thea

Lambrakis Harris Quartet

Thea

Label: Lambrakis Harris Quartet

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD €9.99
    Out of Stock
Το Κουαρτέτο δημιουργήθηκε το 2006 και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βασίζεται στον δεξιοτέχνη του νέυ Χάρη Λαμπράκη (το νέυ είναι ένα αρχαίο πνευστό μουσικό όργανο φτιαγμένο από καλάμι, ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον αραβικό κόσμο και την Τουρκία).



Κυρίαρχα στοιχεία της μουσικής του σχήματος αποτελούν ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, η τροπική (modal) τζαζ, ενώ εμφανείς είναι οι επιρροές από τους John Coltrane, Bill Evans, τις παραδοσιακές μουσικές όλου του κόσμου αλλά και την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Με αναφορές στην Ανατολή, το Κουαρτέτο εμπνέεται από δυτικές αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες που παραπέμπουν στις δεκαετίες 1960 και 1970.



Οι μουσικοί του Κουαρτέτου είναι όλοι καταξιωμένοι σολίστες. Ο ντράμερ Νίκος Σιδηροκαστρίτης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς και δασκάλους, ο πιανίστας Δημήτρης Θεοχάρης με μεγάλο προσωπικό συνθετικό έργο και ο κοντραμπασίστας Λύδιος Δάμης, όλοι με αναρίθμητες συμμετοχές σε ηχογραφήσεις και συναυλίες, αλλά και ο Χάρης Λαμπράκης, από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες του νέυ στην Ελλάδα, με αυτό το CD καταθέτουν ένα εντελώς καινούργιο και εμπνευσμένο άκουσμα, χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ελευθερία και η αλληλεπίδραση των διαφορετικών μουσικών συντεταγμένων.