Items in Basket: 0
Alone

Lolek

Alone

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €9.99 Nice Price
    Out of Stock
Ένας δίσκος 10 κομματιών, γεμάτος μελαγχολικές μελωδίες και νοσταλγική ατμόσφαιρα με τις κιθάρες να αποτελούν τον κύριο οδηγό στον μικρόκοσμο του Lolek. Οι εξομολογητικοί στίχοι, οι οποίοι στήνουν ένα σκηνικό χαρμολύπης, δένουν αρμονικά με την βαθιά φωνή του, που αποτυπώνεται ,με λιτό τρόπο, χαμηλόφωνη αλλά και δυναμική. Η μουσική ,χωρίς αινίγματα και παράδοξες φόρμες, έρχεται απερίφραστα ως ειλικρινής αποτίμηση του δημιουργού της.

To “Alone” εντυπωσιάζει για το πορτραίτο ενός κόσμου που περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της καταδίκης και της λύτρωσης , δια μέσου αραχνοΰφαντων ,ρομαντικών βαλς (“A Valse of True Romance”), folk ρυθμών (“I Went to the Beach Alone”) , lo-fi αισθητικής (“River of diseases”),αργόσυρτων μπαλάντων (“Now Cry”) και ηλεκτρισμένων τραγουδιών (“These guns”) . Ο Lolek χειρίζεται άρτια την δύναμη της κιθάρας και της στοιχειωμένης του φωνής και σε συνδυασμό με την απέριττη ενορχήστρωση αναδεικνύεται σε έναν τραγουδοποιό που σε εκπλήσσει με την υποβλητική του ικανότητα. Η μινιμαλιστική προσέγγιση , η απογυμνωμένη ερμηνεία, ο λυρισμός ,η «καλαίσθητη» μουντάδα και το χαμηλότονο ύφος είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός νεορομαντικού ντεμπούτου.

Την παραγωγή του δίσκου επιμελήθηκε ο ίδιος ο Lolek μαζί με τον Callmelazy, ενώ το mastering έκανε ο Greg Calbi, γνωστός για τις συνεργασίες του με τον John Lennon, τον David Bowie, τον Paul Simon, τους Interpol, τους MGMT κ.α. Στον δίσκο συμμετέχει και ο Boy παίζοντας πιάνο (“Since I am a soldier”, “Oh mama”) και κάνοντας δεύτερα φωνητικά (“I went to the beach alone”).

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Lolek μέσα στην απλότητά της δημιουργεί ένα προσωπικό και καθηλωτικό κλίμα, που δεν έχει τίποτα να υπερασπιστεί πέρα από την ειλικρίνεια ενός ιδιοσυγκρασιακού μουσικού, όπως είναι ο Lolek, τοποθετώντας, από την αρχή, τον πήχη ψηλά.